دوره 21، شماره 85 - ( آذر و دی 1390 )                   جلد 21 شماره 85 صفحات 19-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gholami S, Sosarai M, Fakhar M, Sharif M, Daryani A. Genotype Identification of Echinococcus Granulosus from Paraffin-Embedded Tissues of Hydatid cysts Isolated from Human by PCR-RFLP. J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 21 (85) :10-19
غلامی شیرزاد، سوسرایی مسعود، فخار مهدی، شریف مهدی، دریانی احمد. تعیین ژنوتایپ های اکینوکوکوس گرانولوزوس از بافت‌های پارافینی کیست هیداتید انسانی به روش PCR-RFLP. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (85) :10-19

سابقه و هدف : شناسایی ژنوتیپ‌های مختلف اکینوکوکوس گرانولوزوس به عنوان عامل کیست هیداتیک در مناطق اندمیک بیماری می‌تواند بر روی برنامه‌های کنترل بیماری به‌ویژه در انسان تاثیر به‌سزایی داشته باشد. این مطالعه جهت تعیین ژنوتایپ‌های اکینوکوکوس‌گرانولوزوس از بافت‌های پارافینی‌کیست هیداتید انسانی به روشPÇR-RFLP انجام شد.
مواد و روش ها : در این مطالعه تجربی برای تعیین خصوصیات مولکولی اکینوکوکوس گرانولوزوس، DNÂ ژنومی 30 نمونه پارافینه انسانی کیست هیداتیک که از بیمارستان‌های سراسر استان گلستان جمع‌آوری شده بود پس از استخراج DNÂ با روش مولکولی PÇR-RFLP مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش از سه نوع آنزیم محدودالاثر تجزیه کننده اندونوکلئازی استفاده شد.
یافته ها : محصول PÇR به‌دست آمده از تکثیر rDNÂ-ÏTS1 اکینوکوکوس گرانولوزوس کیست هیداتیک انسانی دو الگوی متفاوت از باندهای DNÂ را در ایزوله‌های انسانی نشان داد. از طرفی با وجود تفاوت بین ایزوله‌های انسانی در اندازه قطعه DNÂ (1000 جفت باز)، با استفاده از پرایمرهای BD1/4S و ËGF1/ËGR2 این ایزوله‌ها تا حدودی در اندازه قطعه (391 جفت باز) با یکدیگر تشابه دارند. محصول PÇR به روش RFLP نشان‌دهنده الگوی متفاوت با آنزیم Taq1 در ایزوله انسانی بود. از طرفی با آنزیم Âlu1 و Msp1 تغییری در اندازه قطعات در ایزوله انسانی مشاهده نشد.
استنتاج : تفاوت و تشابه ژنوتایپی بین اندازه قطعات باندهای DNÂ اکینوکوکوس گرانولوزوس ایزوله انسانی با روش PÇR-RFLP بیانگر وجود ژنوتایپ‌های متفاوت انگل در مناطق مختلف استان گلستان است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |