دوره 27، شماره 156 - ( دی 1396 )                   جلد 27 شماره 156 صفحات 210-205 | برگشت به فهرست نسخه ها

Javadi M, Alimoradi F, Avani A, Jalilolghadr S. Association between Sleep Quality and Intake of Macronutrients and Micronutrients in Adolescents. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 27 (156) :205-210
جوادی مریم، علیمرادی فؤاد، آوانی آنیتا، جلیل القدر شبنم. بررسی ارتباط مصرف درشت مغذی‌ها و ریزمغذی‌ها با کیفیت خواب در نوجوانان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (156) :205-210

سابقه و هدف: خواب نقش مهمی در حفظ سلامت و ارتقاء عملکرد تحصیلی و رفتاری نوجوانان دارد. نتایج مطالعات در مورد ارتباط رژیم غذایی و کیفیت خواب همسو نیستند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین مصرف درشت مغذیها و ریزمغذیها با کیفیت خواب در نوجوانان انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی روی 319 نفر از افراد 18-10 سال منطقه مینودر قزوین در سال 90-1389 انجام شد که به روش نمونهگیری خوشهای تصادفی چند مرحلهای انتخاب شدند. الگوی تغذیه با پرسشنامه بسامد خوراک ارزیابی شده و دریافت روزانه مواد غذایی با استفاده از برنامه Nutrition 4 نسخه 3.5.2  استخراج شد. کیفیت خواب با استفاده از پرسشنامه BEARS ارزیابی شد. داده ها توسط نسخه 16 نرمافزار SPSS و با آزمون آماری تی تحلیل شدند.
یافتهها: 162 نفر (8/50 درصد) از جمعیت مورد مطالعه دختر بودند. میانگین سن 43/2 ± 15 سال بود. 302 نفر کیفیت خواب نامناسب داشتند. بین کالری، ریزمغذیها و درشت مغذیهای دریافتی با کیفیت خواب رابطه معنیداری وجود نداشت (05/0<P). میانگین دریافت اسیدهای چرب امگا-3 در افراد با کیفیت خواب مناسب بالاتر از میانگین دریافت در نوجوانان با کیفیت خواب نامناسب بود (05/0P).
استنتاج: دریافت بالاتر اسید های چرب امگا-3 با کیفیت بالاتر خواب در نوجوانان همراه است. بین دریافت ریزمغذیها و درشت مغذیها با کیفیت خواب رابطهای دیده نشد.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: تغذيه