دوره 26، شماره 140 - ( شهریور 1395 )                   جلد 26 شماره 140 صفحات 23-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hasankhah M, Emrarian I, Sadeghzade N, Abedi S M. In vitro/In vivo Study of a New Bombesin Derivative with Tripeptide (Gly-Gly-Gly) Spacer as Potential Targeted Tumor Imaging Agent. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (140) :15-23
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8372-fa.html
حسن خواه محمد، امراریان ایمان، صادق زاده نورالله، عابدی سیدمحمد. مطالعه درون تنی و برون تنی مشتق جدیدی از بومبزین با فاصله دهنده تری گلایسین به عنوان عامل بالقوه در تصویربرداری هدفمند تومور. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (140) :15-23

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8372-fa.html


چکیده:   (6989 مشاهده)

سابقه و هدف: بومبزین یک پپتید 14 اسیدآمینه ای با فعالیت بیولوژیکی زیاد است که تمایل بالا به گیرنده‌های GRP دارد.گیرنده‌‌های GRP در تومورهای بدخیم مختلفی ازقبیل پروستات وسینه به میزان بالا بیان می‌شود. هدف از این مطالعه آماده کردن[HYNIC-(Gly)3-D-Phe13-]Bombesin(7-14) بوده است که بتواند به آسانی با 99mTc نشان دار شود و به عنوان یک عامل بالقوه تصویربرداری برای تومورهای دارای گیرنده GRP ارزیابی گردد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی که درسال 94 در دانشکده دارسازی انجام شده است مشتق بومبزین آماده شده با 99mTc در 100 درجه سانتی‌گراد به مدت 10 دقیقه به روش تبادلی نشان دار شد وآنالیز رادیوشیمیایی به‌وسیله TLC و HPLC انجام شد.آزمایش جذب و اینترنالیزیشن اختصاصی با استفاده از سلول‌های سرطانی پروستات PC-3 با گیرنده‌های بلاک شده و بلاک نشده انجام شد. توزیع بیولوژیکی در موش‌های سالم انجام گردید.

یافته‌ها: نشان دارسازی بالای 95 درصد به دست آمد. جذب اختصاصی و اینترنالیزیشن اختصاصی بعد از 4 ساعت به ترتیب 9/17 درصد و 5/9درصد در سلول‌های سرطانی PC-3 بود.داده‌ها توزیع بیولوژیکی یک کلیرانس سریع از خون با دفع عمده کلیوی و اتصال اختصاصی به بافت دارای گیرنده GRP از قبیل پانکراس را نشان داد.

استنتاج: کونژوگه پپتیدی نشان دار شده با 99mTc ویژگی‌های امید بخشی را به عنوان عامل بالقوه تصویربرداری برای تومورهای بیان کننده بالای گیرنده های GRP دارد.

متن کامل [PDF 939 kb]   (2105 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: داروسازی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb