دوره 26، شماره 140 - ( شهریور 1395 )                   جلد 26 شماره 140 صفحات 77-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abdollahi M, Haghshenas M, Rafiei A, Abedini M. Serologic Evaluation of Epstein-Barr Virus in Multiple Sclerosis . J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (140) :71-77
عبدالهی مریم، حق شناس محمدرضا، رفیعی علیرضا، عابدینی محمود. ارزیابی سرولوژیک ویروس اپشتین بار در بیماران مالتیپل اسکلروزیس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (140) :71-77

سابقه و هدف: مالتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری التهابی پیچیده سیستم عصبی مرکزی است که خود ایمنی علیه میلین در ایجاد این بیماری نقش دارد. میزان شیوع بیماری MS، از هر 100000 نفر نزدیک به 52 نفر گزارش شده است. وابستگی MS با عفونت اپشتین بار ویروس (EBV) به خوبی مستند شده است ولی در مطالعات انجام شده نتایج متفاوتی گزارش شده است. هدف از این مطالعه تعیین شیوع آنتی‌بادی IgM و IgG علیه آنتی ژن کپسید EBV در سرم افراد مبتلا به MS و مقایسه آن در افراد سالم بوده است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مورد- شاهدی که در مرکز آموزشی درمانی بوعلی سینا ساری طی سال‌های 1393 تا 1394 انجام شده است، میزان شیوع آنتی‌بادی IgG وIgM علیه EBV-CA توسط کیت الایزا در 45 بیمار مبتلا به MS و 45 نمونه فرد سالم از نظر بیماری MS به عنوان کنترل ارزیابی و با هم مقایسه گردید.

یافته‌ها: در این مطالعه 100 درصد نمونه‌های بیماران مبتلا به MS از نظر آنتی‌بادی IgG بر ضد آنتی ژن کپسید EBV مثبت بودند در حالی که 85 درصد از نمونه‌های گروه کنترل از نظر آنتی‌بادی IgG بر ضد آنتی ژن کپسید EBV مثبت بوده‌اند. هم‌چنین 3/13 درصد نمونه‌های بیماران مبتلا به MS از نظر IgM بر ضد آنتی‌ژن کپسید EBV مثبت بودند در حالی تمام نمونه‌های گروه کنترل از نظر IgM منفی بوده‌اند.

استنتاج: نتایج نشان داد که میزان IgM در نمونه‌های بیماران مبتلا به MS در مقایسه با نمونه‌های افراد غیر بیمار برعلیه پروتئین VCA ویروس EBV بیش‌تر می‌باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي