دوره 26، شماره 140 - ( شهریور 1395 )                   جلد 26 شماره 140 صفحات 114-103 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dadban Shahamat Y, Rezaei Kalantary R, Zazouli M A, Bakhshi A, Zeynalzadeh D. Disinfection of Effluent Using Catalytic Ozonation Process and Economical Comparison with Chlorination. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (140) :103-114
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8388-fa.html
دادبان شهامت یوسف، رضایی کلانتری روشنک، ززولی محمدعلی، بخشی علی، زینال زاده داریوش. بررسی گندزدایی پساب توسط فرایند ازناسیون کاتالیزوری با استفاده از نانو کامپوزیت کربنی و مقایسه اقتصادی آن با کلریناسیون. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (140) :103-114

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8388-fa.html


چکیده:   (6296 مشاهده)

سابقه و هدف: بسیاری از روش‌های گندزدایی متداول پساب دارای مشکلات راندمان پایین، مسایل فنی و هزینه‌های بالا می‌باشند. لذا این تحقیق به منظور افزایش کارایی فرایند گندزدایی پساب واقعی با استفاده از ازن زنی کاتالیزوری انجام شده است و از لحاظ اقتصادی با فرایند کلرزنی مورد مقایسه قرار گرفته است.

مواد و روش‌ها: در این فرایند، کربن فعال مغناطیسی به عنوان کاتالیست در راکتور نیمه پیوسته برای گندزدایی پساب شهری تصفیه خانه فاضلاب بندرگز در سال 1394 استفاده شد. راندمان گندزدایی با استفاده از شاخص کلیفرم‌های گرماپای صورت گرفت و تاثیر پارامترهای غلظت کاتالیست (صفر، 5/0، 1، 2 و 5 گرم در لیتر)، زمان تماس (1، 2، 5، 10، 20 و 40 دقیقه) و دانسیته میکروبی و بازیابی مجدد کاتالیست بر فرایند گندزدایی به روش شرایط بهینه مورد بررسی قرار گرفت و در پایان، هزینه‌های اقتصادی آن با روش مرسوم کلرزنی مقایسه گردید.

یافته‌ها: راندمان گندزدایی با افزایش غلظت نانوکامپوزیت کربنی و زمان تماس افزایش می‌یابد؛ به‌طوری که در غلظت g/L1 از کاتالیست، با 99/1 لگاریتم حذف پس از 2 دقیقه زمان تماس، استاندارد تخلیه پساب حاصل شد. این در حالی بود که کاهش میکروارگانیسم‌ها برای ازناسیون منفرد، 91/1 لگاریتم سنجش شد. ثابت سینتیک درجه اول فرایند در ازن زنی منفرد، min-142/0 بود که با افزودن کاتالیست (g/L2) افزایش 9 برابری یافت. هم‌چنین نانوکامپوزیت کربنی، بدون کاهش محسوس در راندمان (5/1 درصد)، تا 7 مرتبه مورد استفاده مجدد قرار گرفت و در بررسی اقتصادی، کاهش بیش از 57 درصد هزینه‌های گندزدایی در یک دوره 5 ساله، نسبت به کلریناسیون محاسبه گردید.

استنتاج: روش ازن زنی کاتالیزوری با کاتالیست جدید به دلیل زمان اندک فرایند و راندمان بالا در گندزدایی پساب و نیز مقرون به صرفه بودن نسبت به روش‌های متداول می‌تواند به عنوان روشی موثر و مقرون به صرفه در تصفیه خانه‌های فاضلاب‌های شهری به کار رود.

متن کامل [PDF 804 kb]   (2073 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb