تأثیر آموزش تغذیه برحسب مزاج بر علائم بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری - مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
دوره 26، شماره 140 - ( شهریور 1395 )                   جلد 26 شماره 140 صفحات 45-59 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Harati K, Saqebi S A, Hoseyni S M, Mazlum S R, Chamanzari H, Zarqi N et al . Evaluation of Temperament–based Diet Intervention on the Symptoms of Gastroesophageal Reflux Disease. J Mazandaran Univ Med Sci. 2016; 26 (140) :45-59
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8398-fa.html
هراتی خدیجه، ثاقبی سیداحمد، حسینی سید موسی الرضا، مظلوم سیدرضا، چمنزاری حمید، زرقی نازیلا و همکاران.. تأثیر آموزش تغذیه برحسب مزاج بر علائم بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1395; 26 (140) :45-59

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8398-fa.html


چکیده:   (1334 مشاهده)

سابقه و هدف: ریفلاکس معده به مری از جمله شایع‌ترین اختلالات مزمن دستگاه گوارش بوده و این مطالعه با هدف تعیین تأثیر آموزش تغذیه برحسب مزاج بر علائم بیماری ریفلاکس معده به مری انجام شد.

مواد و روش‌ها: در این‌کارآزمایی بالینی تصادفی60 بیمار مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مریِ مراجعه‌کننده به بیمارستان قائم (عج) شهر مشهد به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه کنترل (30 نفر) و آموزش تغذیه (30 نفر) قرار گرفتند. در گروه مداخله، بیماران به درمانگاه دانشکده طب سنتی ارجاع شده و مزاج پایه و سوءمزاج، توسط پزشک طب سنتی تعیین شد. سپس کلاس آموزشی به‌مدت 5/1 ساعت متناسب با سوءمزاج تعیین شده برگزار و از بیماران خواسته شد تا رژیم را به مدت 2 هفته رعایت کنند. در گروه کنترل، همین روند آموزشی مبتنی بر رژیم رایج بدون توجه به مزاج صورت گرفت. ابزارهای مورداستفاده شامل پرسشنامه ثبت سه‌روزه علائم بیماری، بسامد خوراک و یادآمد 24 ساعته در هر دو گروه آموزش تغذیه و کنترل بودند.

یافته‌ها: پس از مداخله دفعات سوزش سردل (5/25 درصد)، دفعات بازگشت اسید (14 درصد)، شدت سوزش سردل (3/11 درصد)، شدت بازگشت اسید (6/23 درصد)، مدت سوزش سردل (2/5 درصد)، مدت بازگشت اسید (34 درصد) و درجه انتشار سوزش سردل (8/8 درصد) در گروه آموزش تغذیه نسبت به گروه کنترل بهبودی قابل ملاحظه‌ای داشتند که از نظر آماری معنی‌دار بود (05/0>p).

استنتاج: آموزش تغذیه برحسب مزاج شاخصه‌های علائم بیماری را در بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری را بهبود می بخشد.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 1N2013030922751IRCT

متن کامل [PDF 838 kb]   (566 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: جراحی عمومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb