دوره 12، شماره 35 - ( تير 1381 )                   جلد 12 شماره 35 صفحات 53-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taheri A, khajavee M. Comparison of apnea techique general anesthesia with controlled ventilation in upper respiratory tract laser therapy on increased pet Co2, decreased Spo2, haemodynamic changes and the duration of laser therapy. J Mazandaran Univ Med Sci 2002; 12 (35) :48-53
طاهری آرمان، خواجوی محمدرضا. مقایسه دو روش بیهوشی عمومی تکنیک آپنه با ونتیلاسیون کنترله در لیزر درمانی مجاری هوایی فوقانی برمیزان افزایش Petco2، کاهش Spo2، تغییرات همودینامیک و زمان لیزر درمانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1381; 12 (35) :48-53

سابقه و هدف: اشعه لیزر به دلیل برش ظریف همراه با هموستاز، شرایط استریل و کاهش عوارض بعد از عمل جراحی های راه هوایی را آسان نموده ولی در مجاری هوایی فوقانی به دلیل نزدیکی لوله تراشه با محل عمل خطر اشتعال و سوختگی لوله تراشه و بافت های اطراف آن وجود دارد که خطر آن در هر عمل جراحی به حدود 5/0 تا 5/1 درصد می رسد. این مطالعه عوارض دو روش بیهوشی عمومی تکنیک آپنه و ونتیلاسیون کنترله مداوم با لوله پوشش دار رادر بیمارستان امیر اعلم تهران درسال های 78تا 79 بررسی می کند.
مواد و روش ها: دو گروه 22 نفری از بیماران کاندید لیزر درمانی در سنین 10 تا 60 سال و ASA 1 تا 2 با وزن کمتر از 100 کیلو گرم را با دو روش فوق تحت بیهوشی عمومی قرار دادیم. داروهای القای بیهوشی و نگهداری آن در هر دو گروه یکسان بود. مانیتورینگ ها شامل الکتروکاردیوگرافی (NIBP, ECG) پالس اکسی متر وکاپنوگراف بود.
یافته ها :تغییرات همودینامیک هر دو گروه یکسان بود ودر هیچ مورد هیپوکسی یا دیس ریتمی نداشتیم. در گروه تکنیک آپنه اکثر اعمال جراحی در 2 تا 3 نوبت آپنه انجام می شد که هر آپنه 2 تا 4 دقیقه طول می کشد. در گروه تکنیک آپنه Petco2 در انتهای آپنه 38 تا 47 میلی متر جیوه بود. زمان لیزر درمانی گروه آپنه 9 تا 10 دقیقه کوتاه تر از گروه لوله پوشش دار بود.
استنتاج: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش در گروه تکنیک آپنه هیپوکسی، دیس ریتمی و هیپوکاپنی خطرناک و طولانی مدت نداشتیم و به دلیل حذف لوله تراشه از محیط عمل، لیزردرمانی به راحتی و بدون خطر آتش سوزی و با زمان کمتر انجام می گیرد. جراح نیز محیط عمل مناسب و بدون خطر خواهد داشت.
متن کامل [PDF 150 kb]   (2049 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |