دوره 21، شماره 86 - ( بهمن و اسفند 1390 )                   جلد 21 شماره 86 صفحات 25-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alijani Renani H, Keikhai B, Ghadimi Mahani H, Latifi M, Baraz pordanjani S. Effect of Chamomile Mouthwash for Preventing Chemotherapy-Induced Ostomatitis in Children. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (86) :19-25
علیجانی رنانی هوشنگ، کیخایی بیژن، قدیمی ماهانی هادی، لطیفی محمود، برازپردنجانی شهرام. تأثیر عصاره بابونه بر پیشگیری از استوماتیت ناشی از شیمی درمانی در کودکان مبتلا به سرطان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (86) :19-25

چکیده سابقه و هدف: استوماتیت یا موکوزیت دهانی یکی از عوارض شایع در بیماران تحت شیمی درمانی است که موجب درد، ناراحتی، عفونت و بستری شدن طولانی مدت می شود. تنها راه پیشگیری از بروز آن استفاده از دهان شویه مناسب و رعایت بهداشت دهان می‌باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر دهانشویه بابونه در پیشگیری از استوماتیت در کودکان تحت شیمی درمانی است. مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور،52 کودکی که تحت شیمی درمانی قرار داشتند به‌طور تصادفی در دوگروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. به بیماران گروه مداخله آموزش داده شد که دهانشویه بابونه را بعد از مسواک زدن، به میزان30 قطره در20 سی‌سی آب حل کرده، یک دقیقه در دهان چرخانده و سپس بیرون ریخته و تا یک ساعت چیزی نخورند. بیماران این کار را روزانه سه مرتبه به‌مدت 14 روز انجام دادند. در گروه کنترل از آب استریل استفاده شد. دهان بیماران در روزهای 7 و14 معاینه و استوماتیت آن‌ها بر طبق معیار سازمان بهداشت جهانی ثبت گردید. یافته ها: دهان شویه گل بابونه توانسته بود به‌طور معنی‌داری در پیشگیری از بروز استوماتیت ناشی از شیمی درمانی موثر باشد(01/0≥p). استنتاج: بابونه می‌تواند به‌عنوان دهان شویه مناسب در اطفال تحت شیمی درمانی جهت پیشگیری از استوماتیت مورد استفاده قرار گیرد و موجب بهبود تغذیه و رضایت اطفال و والدین آنان گردد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |