دوره 26، شماره 140 - ( شهریور 1395 )                   جلد 26 شماره 140 صفحات 70-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nasiri M, Hosseini H, Sakhaei Y, Tabrizi N, Yazdani Cherati J, Abedini M. Prevalence of Psychiatric Disorders in Patients with Multiple Sclerosis in Mazandaran, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (140) :60-70
نصیری مهدیه، حسینی حمزه، سخایی یعقوب، تبریزی نسیم، یزدانی چراتی جمشید، عابدینی محمود. شیوع اختلالات روان‌پزشکی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس در مازندران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (140) :60-70

سابقه و هدف: ماهیت پیش‌رونده و ناتوان‌کننده مولتیپل اسکلروزیس (MS) که ابعاد مختلف زندگی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، باعث می‌شود تا این بیماری علاوه بر عوارض جسمی، اختلالات روانی متعددی نیز به همراه داشته باشد. مطالعات همراهی سطوح بالای استرس و انواع اختلالات روان‌شناختی را با این بیماری نشان داده‌اند. هدف از این مطالعه بررسی شیوع اختلالات روان‌پزشکی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس در مازندران بوده است.

مواد و روش‌ها: در مطالعه توصیفی– مقطعی حاضر در سال 1394، 113 نفر از بیماران عضو انجمن MS  مازندران علاوه بر پر کردن پرسش نامه اطلاعات فردی، تحت مصاحبه تشخیصی برای اختلالات محور یک (SCID-l) قرار گرفتند. شیوع اختلالات روانی با استفاده از نرم‌افزار22 SPSS و آزمون آماری مجذور کای مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: 8/70 درصد افراد مورد مطالعه زن بودند. میانگین سنی افراد 95/9 ± 46/35 سال و میانگین مدت ابتلا به MS،17/5 ± 31/5 سال بود. 2/37 درصد افراد دارای نوعی اختلال افسردگی، 5/11 درصد نوعی اختلال اضطرابی و 8/8 درصد دارای اختلال عملکرد جنسی بودند. به طور کلی 9/46 درصد افراد دارای حداقل یک اختلال روان‏پزشکی بودند.

استنتاج: هم‌آیندی اختلالات روان‌پزشکی به طور آشکاری در بیماری MS شایع است به ویژه شیوع اختلالات افسردگی در افراد مبتلا به MS در مقایسه با جمعیت عمومی بالاتر است. با توجه به تأثیر منفی اختلالات روانی بر سیر بیماری MS و کنترل آن، لازم است مداخلات روان‌پزشکی برای این بیماران به طور جدی در نظر گرفته شود.

متن کامل [PDF 553 kb]   (1981 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روانپزشکی