دوره 27، شماره 155 - ( آذر 1396 )                   جلد 27 شماره 155 صفحات 59-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

Navidian A, Mobaraki H, Shakiba M. Efficacy of Motivational Interviewing on Self-efficacy in Patients with Heart Failure and Depression. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (155) :46-59
نویدیان علی، مبارکی هاجر، شکیبا منصور. اثربخشی مصاحبه انگیزشی بر خود کارآمدی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی با افسردگی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (155) :46-59

سابقه و هدف: خود کارآمدی پایین به عنوان مانعی عمده، نقش مهمی درعدم پایبندی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی افسرده در مراقبت از خود ایفا میکند .مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر بخشی مصاحبه انگیزشی بر خود کارآمدی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی افسرده بستری در بیمارستانهای علی ابن ابیطالب (ع) و خاتم الانبیاء (ص) زاهدان در سال 1395 انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 82 بیمار مبتلا به نارسایی قلب بستری در بیمارستان که افسردگی آنها به کمک پرسشنامه بک و معاینه وضعیت روانی تایید شده بود، انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه مداخله 41 و کنترل 41 اختصاص یافتند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه خود کارآمدی مدیریت بیماریهای مزمن (Self-Efficacy for Managing Chronic Disease ) بود. گروه مداخله، 4 جلسه آموزش مبتنی بر اصول مصاحبه انگیزشی و گروه کنترل، 4 جلسه آموزش معمول رفتارهای خود مراقبتی را دریافت کردند. 8 هفته بعد از پایان مداخله، خود کارآمدی در هر دو گروه سنجیده شد. دادهها به کمک آزمونهای آماری تی مستقل، تی زوج، کای دو و تحلیل کوواریانس و توسط نرم افزار 20-spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: بعد از آموزش، میانگین نمره خود کارآمدی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی افسرده درگروه آموزش مبتنی بر مصاحبه انگیزشی (13/4 ± 92/42 ) بهطور معناداری بیش از میانگین نمره بیماران گروه آموزش معمول (16/5± 21/37) بود (0001/0 =p).
استنتاج: آموزش مبتنی بر مصاحبه انگیزشی تاثیر مثبتی بر خود کارآمدی، بیماران مبتلا به نارسایی قلبی افسرده دارد. لذا استفاده از اصول و مبانی مصاحبه انگیزشی در آموزش به این بیماران توصیه میشود.
شماره ثبت کارآزمایی بالینی:2N2016092529954IRCT

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: پرستاری