دوره 26، شماره 141 - ( مهر 1395 )                   جلد 26 شماره 141 صفحات 15-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azizkhani M, Tooryan F. Effect of Cinnamon, Rosemary and Zataria Essential Oils on Food-borne Gastroenteritis Viruses. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (141) :8-15
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8578-fa.html
عزیزخانی مریم، توریان فهیمه. بررسی تاثیر اسانس دارچین، رزماری و آویشن شیرازی بر سویه های ویروسی عامل عفونت گوارشی منتقله از غذا. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (141) :8-15

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8578-fa.html


چکیده:   (7371 مشاهده)

سابقه و هدف: فرآورده های گیاهی و ادویه جات، که از گذشته به صورت پودر، اسانس و عصاره مورد استفاده قرار گرفته‌اند واجد ترکیبات ضدمیکربی و قابلیت کاربرد به عنوان نگهدارنده‌های طبیعی خوراکی می‌باشند. در مطالعه حاضر، تاثیر ضدویروسی اسانس‌های دارچین، رزماری و آویشن شیرازی بر عفونت زایی سویه‌های نورو ویروس، کلسی ویروس گربه (FCV) و نوروویروس موش (MNV)، مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، هر کدام از ویروس‌ها در تیترهای حدود TCID50/ml log 8-7، به طور جداگانه، با غلظت‌های مختلف اسانس‌ها مخلوط شده و به مدت 2 ساعت در 4 و 37 درجه سانتی‌گراد گرمخانه‌‌گذاری شدند. عفونت‌زایی ویروس‌های بازیابی شده از طریق ارزیابی کشت سلولی بررسی گردید.

یافته‌ها: در 37 درجه سانتی‌گراد، اسانس دارچین در غلظت 3 درصد، اسانس رزماری در غلظت 5/2 درصد و اسانس آویشن شیرازی در غلظت 1/0 درصد تیتر FCV را، به ترتیب، به میزان 38/2، 38/3 و TCID50/ml log 51/4 کاهش داده و تاثیر آن‌ها در غلظت‌های پائین‌تر کاهش یافت. هم‌چنین، غلظت‌های مختلف این اسانس‌ها موجب کاهش تیتر MNV به میزان TCID50/ml log 44/1-25/0 گردید. حداکثرکاهش تیتر FCV طی تیمار ویروس در 37 درجه سانتی‌گراد با غلظت 1/0 درصد اسانس آویشن شیرازی (به میزان TCID50/ml log 51/4) به دست آمد.

استنتاج: کاهش مشاهده شده در تیتر عفونت‌زایی سویه‌های نوروویروس توسط اسانس‌های مورد بررسی، پتانسیل این اسانس‌ها را برای کاربرد به عنوان نگهدارنده‌های طبیعی جهت ارتقای سلامت و عمر نگهداری مواد غذایی آشکار می‌سازد.

متن کامل [PDF 632 kb]   (2438 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb