دوره 26، شماره 141 - ( مهر 1395 )                   جلد 26 شماره 141 صفحات 36-44 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazemi F, Khodadadi I, Heshmati A. Effect of Storage Type and Time and Washing Methods on Dichlorvos Residues in Tomato. J Mazandaran Univ Med Sci. 2016; 26 (141) :36-44
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8582-fa.html
ناظمی فاطمه، خدادادی ایرج، حشمتی علی. ارزیابی تاثیر نوع و زمان نگهداری و روش های شستشو بر باقیمانده آفت کش دی کلروس در گوجه فرنگی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1395; 26 (141) :36-44

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8582-fa.html


چکیده:   (1636 مشاهده)

سابقه و هدف: باقیمانده آفت‌کش‌ها در محصولات غذایی یکی از نگرانی‌های بزرگ سلامتی می‌باشد. تاثیر فرآیند آماده‌سازی ماده غذایی بر میزان باقیمانده از نقطه نظر ایمنی اهمیت زیادی دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر نگهداری و شستشو با شوینده‌های مختلف بر باقیمانده حشره‌کش دی‌کلروس گوجه فرنگی بوده است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مداخله‌ای نمونه‌های گوجه فرنگی 24 ساعت بعد از سمپاشی با دی‌کلروس برداشت و غلظت سم آن‌ها اندازه‌گیری شد. گروهی از نمونه‌ها در دمای اتاق یا یخچال به مدت 10 روز نگهداری و به مدت 20 ثانیه در زیر آب شسته شدند. تغییرات مقدار دی‌کلروس هر دو روز یک بار و بعد از این مراحل بررسی گردید. گروه دوم نمونه ها به مدت 10، 20 و30 دقیقه در آب، محلول 1، 2 و3 درصد کلرید سدیم، اسید استیک یا بی‌کربنات سدیم غوطه‌ور شدو تاثیر این تیمارها بر باقیمانده با دستگاه گاز کروماتوگرافی مجهز به آشکارساز ربایش الکترون ارزیابی گردید.

یافته‌ها: باقیمانده دی‌کلروس نمونه ها در طول نگهداری کاسته و در دمای اتاق و یخچال به ترتیب بعد از 8 و 10 روز کم‌تر از بیشینه مقدار مجاز(MRL) شد. سی دقیقه خیساندن در آب، محلول آب نمک، اسید استیک و بی‌کربنات سدیم به ترتیب سبب کاهش 75/35 ، 62/34 ،48/14 و 74/92 درصد دی‌کلروس گردید. محلول بی کربنات سدیم بسته به زمان و غلظت بالاترین و محلول اسید استیک کم ترین تاثیر را در حذف دی‌کلروس ایجاد کرد.

استنتاج: رعایت دوره کارنس و غوطه وری به مدت مناسب در محلول قلیا برای اطمینان از حذف دی‌کلروس در گوجه‌فرنگی و افزایش سطح سلامتی آن پیشنهاد می‌گردد.

متن کامل [PDF 534 kb]   (608 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb