دوره 26، شماره 141 - ( مهر 1395 )                   جلد 26 شماره 141 صفحات 102-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kermani S, Fazlali H, Sadeghi H. A Novel Detector Algorithm for Swing and Stance Phases Based on Knee Acceleration Variation in Gait Analysis among Normal and ACL-deficient Subjects. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (141) :95-102
کرمانی سعید، فضلعلی حسام، صادقی حیدر. ارائه روشی جدید به منظور استخراج مراحل استقرار و تاب خوردن گام مبتنی بر تغییرات شتاب در تجزیه تحلیل راه رفتن افراد نرمال و مبتلا به پارگی رباط صلیبی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (141) :95-102

سابقه و هدف: پیچیده و گران بودن روش‌های ارزیابی عملکردی مبتلایان به پارگی رباط صلیبی قدامی، گرایش استفاده از ابزارهای ساده مانند شتاب سنج و تجزیه و تحلیل گام افراد، مبتنی بر تکنیک‌های پردازش سیگنال را افزایش داده است. به این منظور، حین به‌کارگیری این سنسور روی درشت نی، تعیین مراحل گام، ضروری است. هدف این مطالعه، ارایه الگوریتمی نوین بر پایه توابع موجک و پیچش زمانی پویا، به منظور شناسایی گام و تفکیک مراحل گام سیگنال‌های خام شتاب درشت نی می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این پژوهش نیمه تجربی، جهت آشکارسازی استقرار و تاب خوردن گام 20 فرد سالم و 20 فرد مبتلا به پارگی رباط صلیبی، با کمک تبدیل موجک تا جزء 32 کلاه مکزیکی، سیگنال های شتاب به منطقه جستجو محدود شد و از روش ساده آشکارسازی قله، اعمال پیچش زمانی پویا و قیود زمانی، تحلیل در حوزه زمان انجام شد.

یافته‌ها: 376 گام از 391 گام سالم افراد نرمال و 392 گام از 415 گام سالم افراد غیرنرمال به درستی استخراج شد. در افراد نرمال از 17 گام دارای خلل، 14 گام و در افراد غیر نرمال، تمامی گام‌های دارای خلل به درستی کنار گذاشته شد.

استنتاج: روش پیشنهادی توانایی تفکیک مراحل استقرار و تاب خوردن را برای دو گروه نرمال و مبتلا به پارگی رباط صلیبی، به ترتیب دقت 94 و 95 درصد دارد که بالاتر از مطالعات مشابه است و برای شناسایی گام افراد سالم و دچار پارگی رباط صلیبی بسیار مفید است.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |