دوره 21، شماره 86 - ( بهمن و اسفند 1390 )                   جلد 21 شماره 86 صفحات 130-126 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahgholi Abasi R, Izadi M, Soheili S, Imanzadeh R. Serum Resistin and Insulin Resistance Responses to Long-Term Physical Exercise in the Absence of Diet Control in Middle-Aged Obese Men. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (86) :126-130
شاهقلی عباسی رز، ایزدی مجتبی، سهیلی شهرام، ایمان زاده رضا. پاسخ رزیستین سرم و مقاومت انسولین به فعالیت ورزشی طولانی مدت در غیاب کنترل رژیم غذایی در مردان چاق میانسال. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (86) :126-130

سابقه و هدف: رزیستین، یک هورمون مترشحه از بافت چربی نقش مهمی را در تنظیم هموستاز انرژی و متابولیسم ایفا می‌کند. در این مطالعه، نقش یک فعالیت ورزشی طولانی مدت (بدون کنترل رژیم غذایی) را روی رزیستین سرم و مقاومت انسولین در مردان چاق میانسال ارزیابی گردید. مواد و روش‌ها: 32 مرد چاق میانسال به شیوه تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. سطوح ناشتایی گلوکز، انسولین و رزیستین سرم در شرایط قبل و بعد از سه ماه فعالیت ورزشی یا بی‌تمرینی به ترتیب در گروه‌های تجربی و کنترل اندازه‌گیری شدند. مقاومت انسولین با استفاده از مقادیر انسولین و گلوکز ناشتا محاسبه شد. آنالیز آماری با استفاده از روش تی مستقل و زوج انجام گرفت. یافته‌ها: تفاوت معنی‌داری در سطوح پایه متغیرهای بیوشیمیایی و آنتروپومتریکی بین دو گروه مشاهده نشد (05/0p≥). همه پارامترهای آنتروپومتریکی در گروه تجربی در پی مداخله ورزشی کاهش معنی‌داری یافتند (05/0p<)، اما مقاومت انسولین و رزیستین سرم در این افراد بدون تغییر ماندند (05/0p≥). استنتاج: بر اساس یافته‌ها این‌گونه نتیجه‌گیری می‌شود که فعالیت ورزشی در غیاب رژیم ورزشی، اثری بر مقدار مقاومت انسولین و رزیستین سرم در افراد چاق ندارد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |