دوره 26، شماره 141 - ( مهر 1395 )                   جلد 26 شماره 141 صفحات 169-165 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karajibani M, Merkazee A, Montazerifar F, Gomrekee M, Gholamee A. Microbial Contamination in Pasteurized Milk and Dairy Products in Zahedan, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (141) :165-169
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8601-fa.html
کرجی بانی منصور، میر کازهی آزیتا، منتظری فر فرزانه، گمرکی مریم، غلامی احمد. بررسی آلودگی میکروبی شیر پاستوریزه و فراورده های آن در شهر زاهدان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (141) :165-169

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8601-fa.html


چکیده:   (6446 مشاهده)

سابقه و هدف: شیر نقش اساسی در سلامتی انسان دارد و مصرف مناسب آن یکی ازشاخص‌های توسعه فرهنگ تغذیه‌ای می‌باشد. این مطالعه با هدف بررسی میزان آلودگی شیر و فراورده‌های لبنی پاستوریزه مصرفی به انواع میکروب‌های بیماری‌زا در شهر زاهدان طراحی شده است.

مواد و روش‌ها: در یک مطالعه توصیفی- تحلیلی، مقطعی 551 نمونه شامل 244 نمونه شیر پاستوریزه، 165 نمونه ماست و 142 نمونه دوغ پاستوریزه از واحدهای تولیدی شیر و فراورده‌های لبنی شهر زاهدان به‌شکل تصادفی در یک دوره 10 ماهه انتخاب و جهت آزمایشات میکروبی به روش استاندارد ملی به‌کاربرده شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد از نمونه‌های شیرپاستوریزه به‌ترتیب 9 /86 درصد قابل مصرف و 1/13 درصد آن‌ها غیر قابل مصرف بودند. هم‌چنین از نمونه‌های ماست و دوغ پاستوریزه به‌ترتیب 8/81 و 1/ 95 درصد قابل مصرف و2/18و 9/4 درصد غیرقابل مصرف بود. بیشترین آلودگی میکروبی در مربوط به استافیلوکوکوس ارئوس (5/45درصد بود. بیش‌ترین و کم‌ترین درصد نمونه‌های غیر قابل مصرف شیر پاستوریزه به ترتیب در فصول تابستان (23 درصد) و بهار (3/13 درصد) مشاهده شد.

استنتاج: عمده محصولات لبنی مورد مطالعه دارای کیفیت مطلوب بودند ولی مشکل آلودگی در ارتباط با عوامل مستعد کننده آلودگی میکروبی هنوز درمنطقه وجود دارد.

متن کامل [PDF 341 kb]   (2467 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: تغذيه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb