سابقه و هدف: در فرذ اهداکننده کلیه، نفرکتومی با لاپاراسکوپی یک جایگزین مناسب برای عمل باز میباشد. روشهای جراحی باز برای نفرکتومی از 50 سال قبل در بیشتر مراکز مورد استفاده قرار گرفته و ثابت شده است که نفرکتومی یک طرفه (لاپاراتومی) برای فرد دهنده بیخطر میباشد. با توجه به این که در چند سال اخیر از روش نوین لاپاراسکوپی جهت نفرکتومی در فرد اهداکننده کلیه نیز استفاده میشود لذا ضرورت مقایسه کارکرد دراز مدت کلیه پیوندی بین دو روش لاپاراسکوپی و لاپاراتومی ضروری میباشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی 133 مورد پیوند کلیه در بیمارستان هاشمینژاد تهران مورد بررسی قرار گرفت که 75 مورد آن به شیوه لاپاراتومی و 58 مورد آن به صورت لاپاراسکوپی بود. یک سال پس از پیوند، عملکرد کلیه با شاخص کراتینین در هر دو گروه مقایسه شد.
یافته ها: در پیگیری یک ساله بعد از پیوند تفاوت معنیداری در مقدار کراتینین در پایان یک سال اول پس از پیوند بین روش لاپاراسکوپیک ( mg/dl 28/0 ± 24/1) و روش لاپاراتومی ( mg/dl 29/0 ± 17/1) دیده نشد (05/0 p< ).
استنتاج: با توجه به این که روش لاپاراسکوپیک نسبت به روش لاپاراتومی روش کم عارضهای میباشد و تاثیر آن بر عملکرد کلیه در فرد دهنده تفاوت معنیداری با روش لاپاراتومی ندارد لذا استفاده از آن در بالین توصیه میشود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |