دوره 27، شماره 152 - ( شهریور 1396 )                   جلد 27 شماره 152 صفحات 30-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi S, Mohamadynejad P, Moghanibashi M. Increased Risk of Gastric Cancer with VNTR Polymorphism of SIRT3 Gene. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (152) :23-30
محمدی ساغر، محمدی نژاد پریسا، مغنی باشی مهدی. افزایش خطر ابتلا به سرطان معده با چند شکلی VNTR ژن SIRT3. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (152) :23-30

سابقه و هدف: در سراسر جهان، سرطان معده یکی از شایعترین سرطانها است که با مرگ و میر بالا همراه است. یکی از ژنهایی که در سرطان معده کاهش بیان دارد، ژن SIRT3 میباشد که کدکننده آنزیم هیستون داستیلاز است. در اینترون 5 ژن SIRT3 یک چند شکلی VNTR (Variable Number Tandem Repeat) است و مطالعات نشان داده است که با افزایش تعداد تکرارها بیان ژن SIRT3 افزایش مییابد. با توجه به تغییر بیان ژن SIRT3 در سرطان معده و نقش VNTR اینترون 5 این ژن در میزان رونویسی، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط چند شکلی VNTR اینترون 5 ژن SIRT3 با خطر ابتلا به سرطان معده انجام شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه مورد- شاهدی 116 بیمار مبتلا به سرطان معده مراجعهکننده به بیمارستان امید اصفهان و 116 فرد سالم طی سالهای 1392 تا 1394 شرکت داشتند که پس از استخراج DNA با تکنیک PCR و الکتروفورز ژنوتیپ تمامی افراد تعیین گردید و نتایج حاصل با آزمونهای آماری رگرسیون لجستیک و X2 آنالیز شد.
یافتهها: در این مطالعه علاوه بر آللهایی که تاکنون گزارش شده بود، آللهای با 8 و 9 تکرار نیز مشاهده گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که ژنوتیپ 4-1، با خطر ابتلا به سرطان معده ارتباط معنیداری نشان میدهد (028/0 =P و 13 =OR)
استنتاج: بعضی از واریانت‌های چند شکلی VNTR اینترون 5 ژن SIRT3 با خطر سرطان معده ارتباط آماری معنی‌داری نشان می‌دهد.

واژه‌های کلیدی: سرطان معده، چند‌شکلی، ژن SIRT3، اینترون 5، VNTR
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ژنتیک