سابقه و هدف: دوره انتظار نتیجه درمان های کمک باروری با دیسترس شدید زنان همراه است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر مداخله مبتنی بر ارزیابی مجدد مثبت و آموزش مهارت حل مساله بر اضطراب دوره انتظار نتیجه درمان با IUI در زنان نابارور انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 108 زن مراجعه کننده به مرکز ناباروری میلادشهر مشهد انجام گرفت. در گروه آموزش مهارت حل مساله، مهارت حل مساله طی 3 جلسه آموزش داده شد، در گروه مداخله مبتنی بر ارزیابی مجدد مثبت دو جلسه آموزش جهت آشنایی واحدهای پژوهش با کارت افکار مقابله ای برگزار گردید و از آن ها خواسته می شد طی دوره انتظار کارت افکار مقابلهای را خوانده و فرم پایش روزانه را تکمیل کنند و گروه کنترل مراقبت معمول را دریافت می کردند. میانگین اضطراب بااستفاده ازپرسشنامه اضطراب اشپیل برگر در روز دهم دوره انتظار نتیجه درمان در سه گروه مقایسه گردید.
یافته ها: در روزدهم دوره انتظارمیانگین نمره اضطراب آشکار در گروه کنترل (70/11±46/52)، آموزش مهارت حل مساله (25/11±03/46) و مداخله مبتنی بر ارزیابی مجدد مثبت (50/10±34/47) اختلاف معنیدار داشت (039/0= P) اما میانگین اضطراب پنهان گروه کنترل (98/6±55/47)، آموزش مهارت حل مساله (84/8±02/45) و مداخله مبتنی بر ارزیابی مجدد مثبت (89/8±92/45) اختلاف معنی دار وجود نداشت (426/0P=).
استنتاج: با توجه به تاثیر مداخله مبتنی بر ارزیابی مجدد مثبت و آموزش مهارت حل مساله بر کاهش اضطراب دوره انتظار نتیجه درمان با IUI پیشنهاد می شود با توجه به امکانات موجود در هر مرکز ناباروری از مداخلات مذکور استفاده شود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |