دوره 27، شماره 155 - ( آذر 1396 )                   جلد 27 شماره 155 صفحات 162-157 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fekri S, Soltani Banavandi M J, Amini M. Molecular Study of Plasmid Genes Ampc of Acinetobacter baumannii Isolated from Clinical Cases Using Multiplex PCR . J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (155) :157-162
فکری سجاد، سلطانی بناوندی محمد جواد، امینی کیومرث. مطالعه مولکولی همزمان ژن های پلاسمیدی Ampc اسینتوباکتر بومانی جدا شده از مواردبالینی با روش Multiplex_PCR . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (155) :157-162

سابقه و هدف: آسینتوباکتر بومانی به عنوان عامل عفونتهای بیمارستانی به دلیل قابلیت کسب مقاومت به آنتیبیوتیکها به مدت طولانی در محیط پایدار مانده و ریشه کنی این باکتری را دشوار میسازد. هدف مطالعه، شناسایی ژنهای مقاومت پلاسمیدی ampC و تعیین حساسیت آنتیبیوتیکی سویههای آسینتوباکتر بومانی استبود.
مواد و روشها: 60 سویه آسینتوباکتر بومانی جداسازی شده از زخم، ادرار، خون، ترشحات تنفسی و تراشه جمع‌آوری گردید. حضور ژن‌های ampc وابسته به پلاسمید شامل FOX، MOX، DHA، ACC و CIT با روش Multiplex-PCR بررسی شد. آزمون حساسیت آنتی‌بیوتیکی علیه 5 آنتی بیوتیک برای تمام جدایه‌ها انجام گرفت.
یافتهها: نتایج Multiplex-PCR ‏نشان داد 39 نمونه (65 درصد) دارای ژن CIT، 36 نمونه (60 درصد) دارای ژن DHA، 12 نمونه (20 درصد) دارای ژن MOX و 8 نمونه (3/13 درصد%) واجد ژن‌های ACC و FOX بودند. بر اساس نتایج آنتی‌بیوگرام، بیش ترین مقاومت به آنتی‌بیوتیک سفپیم (95 درصد) و بیش‌ترین حساسیت به آنتی‌بیوتیک جنتامایسین (45 درصد) بود.
استنتاج: نتایج مطالعه حاضر نشان‌دهنده درصد بالای حضور ژن‌های ampC وابسته به پلاسمید و هم‌چنین شیوع بالای مقاومت آنتی‌بیوتیکی در سویه‌های آسینتوباکتر بومانی جدا شده از عفونت‌های مختلف بود.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي