دوره 27، شماره 156 - ( دی 1396 )                   جلد 27 شماره 156 صفحات 88-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zahedifar A, Khodashenas M, Bijari B, Zahedifar F. Effects of Cinnamon on Fasting Blood Sugar and Hemoglobin A1C in Patients with Type II Diabetes Mellitus: A Randomized Clinical Trial . J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 27 (156) :80-88
زاهدی فر آزاده، خداشناس محمد، بیجاری بیتا، زاهدی فر فریبا. تاثیر استفاده از دارچین بر سطح گلوکز ناشتای سرم و هموگلوبین A1C در بیماران دیابتی نوع دو. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (156) :80-88

سابقه و هدف: در بیماران دیابتی با توجه به ماهیت مزمن بیماری و نیاز به استفاده مادام العمر از دارو و هزینه بر بودن آن، اغلب  نیاز به یافتن راه کارهایی اقتصادی، کارا، ساده و هم‌چنین بومی احساس می‌گردد .این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مکمل خوراکی دارچین بر شاخص‌های کنترل قند وهموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابتی نوع دو انجام گردیده است.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی روی 136 بیمار دیابتی نوع دو ( 68 نفردریافت کننده دارچین و 68 نفر دریافت کننده دارونما )در شهر بیرجند در سال 1394 انجام شد. دو گروه،90 روز500 میلی گرم کپسول‌های خوراکی حاوی دارچین یا دارونما را سه بار در روز بعد از صبحانه و ناهار وشام مصرف نمودند(1500میلی‌گرم روزانه). نمونه خون وریدی جهت اندازه‌گیری قند خون ناشتا ، هموگلوبین گلیکوزیلهHbA1c)) در آغاز و پایان مطالعه گرفته شد.
یافتهها: مطالعه حاضر نشان داد که در گروه مداخله میزان HBA1C پس از 90 روز درمان با 1500 میلی گرم دارچین نسبت به گروه کنترل به طور قابل ملاحظهای کاهش داشت (05/0p). اما در کاهش معنادار قندخون ناشتا بیماران دیابتی نوع 2 در روز 90 نقشی نداشته است (05/0p).
استنتاج: تجویز 1500 میلی گرم دارچین به مدت 90 روز به میزان قابل توجهی میزان HBA1C را در بیماران دیابتی نوع 2 کاهش میدهد و همچنین دارچین تاثیر متوسطی در کاهش قند خون ناشتا در بیماران دیابتی میتواند داشته باشد.لذا استفاده از آن جهت بیماران مبتلا به دیابت نوع 2در کناردرمانهای متداول توصیه میشود.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی:1N2016100230098

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: داخلی