دوره 26، شماره 142 - ( آبان 1395 )                   جلد 26 شماره 142 صفحات 116-108 | برگشت به فهرست نسخه ها

Babamahmoodi F, Davoodi L, Ahangarkani F, Delavarian L, Hatami M, Koohkan F. Clinical Characteristics of Patients Hospitalized with an Initial Diagnosis of Mastitis . J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (142) :108-116
بابامحمودی فرهنگ، داودی لطف الله، آهنگرکانی فاطمه، دلاوریان لیلا، حاتمی محبوبه، کوهکن فاطمه. بررسی ویژگی های بالینی بیماران بستری شده با تشخیص اولیه ماستیت . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (142) :108-116

چکیده:   (12067 مشاهده)

سابقه و هدف: ماستیت یا التهاب بافت پستانی، یک وضعیت نسبتاً شایع در زنان سنین باروری می‌باشد که عمدتاً با تشخیص ماستیت شیردهی و به صورت سرپایی درمان می‌شود. گاه در بررسی ماستیت، به ویژه فرم مزمن آن، تشخیص‌های نادری هم چون ماستیت گرانولوماتوز و بدخیمی گزارش می‌شود. هدف این مطالعه، بررسی برخی ویژگی‌های بالینی بیمارانی است که با تشخیص اولیه ماستیت بستری شدند.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، پرونده 46 بیمار خانم بستری شده در مرکز آموزشی درمانی رازی قائمشهر با تشخیص اولیه ماستیت از سال 1389 تا 1394 مورد بررسی قرار گرفت. ریسک فاکتور، شرح حال، معاینه فیزیکی، آزمایشات، سونوگرافی، ماموگرافی، درمان، روش‌های تشخیص، نتایج پاتولوژی و تشخیص نهایی در پرسشنامه بیماران ثبت گردید.

یافته‌ها: از این بیماران، 8 نفر (18 درصد) post monoposed و 38 نفر (82 درصد) pre monoposed بودند. میانگین سنی این بیماران 08/7±18/33 سال بود. 8 بیمار سابقه عود ماستیت داشتند. از 8 مورد عود، 4 مورد سابقه دستکاری جراحی قبلی داشتند. تشخیص نهایی در 6 نفر (13 درصد) ماستیت گرانولوماتوز بود که همگی بیماری عود کننده داشتند. هم‌چنین دو نفر نیز کانسر التهابی پستان داشتند.

استنتاج: ماستیت طیف وسیعی از علل عفونی و گرانولوماتوز و حتی بدخیمی را شامل می‌شود که خصوصاً در موارد عود کننده، باید جهت تشخیص قطعی، از بیوپسی و هیستوپاتولوژی استفاده کرد.

متن کامل [PDF 518 kb]   (1978 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |