دوره 26، شماره 142 - ( آبان 1395 )                   جلد 26 شماره 142 صفحات 237-233 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khakpour M, Afrooz G, Ghanbari Hashemabad B, Rejaee A, Ghobari Bonab B, Mehrafarid M. Personality Disorders in Prisoners (Drug Users, Hepatitis B, C, and HIV Infected Patients, and Healthy Individuals). J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (142) :233-237
خاکپور مسعود، افروز غلامعلی، قنبری هاشم آباد بهرامعلی، رجایی علیرضا، غباری بناب باقر، مهرآفرید معصومه. اختلال‌های شخصیت در زندانیان وابسته به مواد، مبتلا به هپاتیتB و‌ C و HIV و افراد سالم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (142) :233-237

سابقه و هدف: اختلالات روانی و شخصیتی سبب اعتیاد و بیماری‌های ویروسی است و اعتیاد و بیماری‌های ویروسی نیز سبب اختلالات روانی و شخصیتی است. هدف پژوهش مقایسه اختلالات شخصیت و نشانگان بالینی در زندانیان مرد بود.

مواد و روش‌ها: در این پژوهش تحلیل مقطعی، جامعه آماری را مجرمان مرد زندان قوچان در سال 1393 تشکیل و سه گروه نمونه (سالم، بیمار و معتاد) به صورت تصادفی منظم (200 نفر) انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها، پرسشنامه چند وجهی شخصیتی میلون 3 (MCMI-III) و تحلیل چند متغیره (MANOVA) با نرم‌افزار SPSS-11.5 انجام شد.

یافته‌ها: تفاوت بین سه گروه در مقیاس‌های اسکیزوئید، وابسته، نمایشی، خودشیفته، ضد اجتماعی، آزارگر و خودناکام ساز، معنی‌دار (001/0p<) و در مقیاس‌های اجتنابی، وسواسی، منفی گرا، اسکیزوتایپی، مرزی تفاوت بین بیمار و معتاد با سالم معنی‌دار (001/0p<) و تفاوت دو گروه بیمار و معتاد معنی‌دار نبود (001/0p>). در مقیاس پارانوئید، تفاوت معتاد و سالم معنی‌دار (001/0p<) و تفاوت دو گروه معتاد و بیمار معنی‌دار نبود (001/0p>).

استنتاج: زندانیـان معتـاد و بیمار، دارای اختلالات شخصیتی بیش‌تری بودند که ضرورت مداخلات روانشناختی مؤثر را می‌طلبد.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه |