دوره 20، شماره 75 - ( فروردین و اردیبهشت 1389 )                   جلد 20 شماره 75 صفحات 77-81 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rad M, Khalili H, Ebrahimi M. Food - borne botulism due to Kame (a dairy product): Case report of a family. J Mazandaran Univ Med Sci. 2010; 20 (75) :77-81
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-896-fa.html
راد مصطفی، خلیلی حسن، ابراهیمی مسعود. گزارش یک مورد ( خانوار ) از بوتولیسم غذا زا با مصرف کمه. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1389; 20 (75) :77-81

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-896-fa.html


چکیده:   (12807 مشاهده)
بوتولیسم یک بیماری نادر ولی بالقوه کشنده می‌باشد که بوسیله سم تولید شده از کلستردیوم بوتولونیوم منتقل می‌شود. هدف از گزارش این مورد آگاه ساختن پزشکان و دانشجویان پزشکی و سایر گروه‌های بهداشتی از راه جدید ابتلا به بوتولیسم در تعدادی از بیماران می‌باشد. این بیماری در شهرستان سبزوار رخ داد. در این گزارش یک خانم 46 ساله و دو دخترش که بعد از مصرف کمه (نوعی فرآورده لبنی) دچار بوتولیسم شده‌اند را گزارش می‌دهد. یافته‌های بالینی بیماران و تاریخچه آنان شامل تمام علائم و نشانه‌های بوتولیسم بود، بیمار با داروهای ضد سم تحت درمان قرار گرفت وتشخیص بیماری بر اساس سابقه تماس، یافته‌های بالینی و پاسخ به درمان ضد سم گذاشته شد. گزارش این مورد از بوتولیسم نشان داد که کمه می‌تواند ایجاد بوتولیسم غذایی تهدیدکننده ی زندگی کند. در نتیجه آموزش بیشتر در مورد نحوه نگهداری و مدت نگهداری برای پیشگیری و گزارش موارد مشابه در اسرع وقت برای درمان ضروری است.
واژه‌های کلیدی: بوتولیسم غذا زا، کمه، لبنیات
متن کامل [PDF 258 kb]   (1459 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb