دوره 26، شماره 143 - ( آذر 1395 )                   جلد 26 شماره 143 صفحات 119-108 | برگشت به فهرست نسخه ها

Adel M, Sharifi M, Hamedi R, Rahmani N, Javadi A, Jahangiri F. Comparing the Antimicrobial Efficacy of Carvacrol, Chlorhexidine and Calcium Hydroxide on Enterococcus faecalis in Root Canal Treatment: An In vitro Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (143) :108-119
عادل مامک، شریفی مسعود، حامدی رویا، رحمانی نفیسه، جوادی امیر، جهانگیری فاروق. مقایسه اثر ضد میکروبی کارواکرول، کلرهگزیدین و هیدروکسید کلسیم بر انتروکوکوس فکالیس در کانال ریشه ی دندان در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (143) :108-119

سابقه و هدف: هیدروکسید کلسیم و کلرهگزیدین از جمله رایج‌ترین داروهای داخل کانال ریشه می‌باشند.اخیرا ترکیبی گیاهی به نام کارواکرول نیز به عنوان داروی داخل کانال معرفی شده است. هدف این مطالعه مقایسه فعالیت ضدمیکروبی کارواکرول،کلرهگزیدین و هیدروکسید کلسیم بر انتروکوکوس فکالیس می‌باشد.

مواد و روش‌ها: دراین مطالعه تجربی 56دندان تک ریشه کشیده شد و پس از آماده‌سازی کانال ها، به طور تصادفی به 3 گروه 16 تایی و 2 گروه کنترل مثبت و منفی 4 تایی تقسیم شدند. پس از استریل سازی با اتوکلاو تمامی آن‌ها به جز گروه کنترل منفی با انتروکوک فکالیس آلوده گردیدند.کانال ریشه دندان‌های گروه1 با خمیر هیدروکسید کلسیم پر شد و در کانال های گروه2 و3 به ترتیب مخروط‌های کاغذی آغشته به کلرهگزیدین 2/0 درصد و کارواکرول 94 درصد تا طول کارکرد قرار گرفتند. گروه کنترل منفی بدون ایجاد آلودگی تحت شرایط مطالعه قرار گرفت و در گروه کنترل مثبت از هیچ دارویی استفاده نشد. پس از انکوباسیون نمونه‌ها به مدت 48ساعت و شست وشوی کانال ها، از هرکانال نمونه گیری شد و رشد کلنی باکتری در محیط کشت BHI آگار بررسی شد. برای آنالیز آماری از نسخه20 نرم افزار SPSS و آزمون‌های مجذور کای و تست دقیق فیشر استفاده شد. سطح معنی‌داری 05/0در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: هر سه گروه در از بین بردن انتروکوکوس فکالیس موثر بودند و تفاوت معنی‌داری در اثر ضد باکتریایی آن‌ها یافت نشد (99/0= p).

استنتاج: کارواکرول به عنوان یک داروی گیاهی موثر جهت شست وشوی داخل کانال توصیه می‌شود.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |