سابقه و هدف: تریهالومتانها و هالواستیکاسیدها در نتیجه کلریناسیون آبهایی که دارای مواد آلی محلول میباشند، تشکیل شده و مخاطرات بهداشتی بالقوه در پی دارد. بنابراین حذف اسید هیومیک به عنوان شاخصترین ماده آلی محلول در آبهای طبیعی ضرورت دارد. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی کارایی فرایند ازنزنی کاتالیزوری برای حذف اسید هیومیک از محلولهای آبی در حضور خاک سبز محلی میباشد.
مواد و روشها: خاک سبز و قرمز از منطقه سرچم اردبیل جمعآوری و پس از آمادهسازی به عنوان کاتالیزور استفاده گردید. متغیرهای مورد مطالعه در این تحقیق شامل pH اولیه محلول، دوز کاتالیزور، زمان واکنش و غلظت اولیه آلاینده مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج نشان داد که با افزایش زمان تماس، pH و دوز کاتالیزور و همچنین با کاهش غلظت اولیه هیومیکاسید، کارایی فرایند COP افزایش مییابد. بهطوری که در فرایند COP، تجزیه اسید هیومیک در شرایط pH طبیعی و در غلظت mg/l10 در حضور خاک سبز و قرمز به ترتیب در زمانهای 15 و 20 دقیقه به 100 درصد رسید. نتایج حاصل از بررسی عوامل مداخلهگر نیترات، کلرور، سولفات و کربنات نشان داد که حضور این عوامل در غلظتهای بالا، تاثیر بسیار اندکی در کاهش راندمان فرایند ازن زنی کاتالیزوری در مقایسه با ازن زنی متداول دارد.
استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داد که خاک سبز و قرمز کارایی فرایند COP را به میزان بسیار بالایی افزایش میدهند. بنابراین با توجه به قیمت ارزان و در دسترس بودن میتوان به عنوان کاتالیزور جهت حذف اسیدهیومیک در فرایند COP و یا سایر فرایندهای مشابه استفاده نمود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |