دوره 27، شماره 154 - ( آبان 1396 )                   جلد 27 شماره 154 صفحات 257-245 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heydarirad : G, Choopani R, Yousefi S S. A Review on the Etiology, Types and Treatment of Dry Mouth and Related Diseases Based on Iranian Traditional Medicine . J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (154) :245-257
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9069-fa.html
حیدری راد غزاله، چوپانی رسول، یوسفی سیده صدیقه. مروری بر علل، انواع و درمان خشکی دهان و بیماری‌های مرتبط با آن در طب سنتی ایرانس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (154) :245-257

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9069-fa.html


چکیده:   (24317 مشاهده)

سابقه و هدف: خشکی دهان اختلال شایعی است که غالبا در اثر کاهش میزان ترشح بزاق و گاهی نیز در اثر تغییر کیفیت بزاق رخ می‏دهد امروزه در متون طبی خشکی‏دهان به خودی خود یک بیماری محسوب نمی‏شود، بلکه معمولا به‏عنوان عارضه حاصل از بیماری‏های دیگر، داروها، پرتودرمانی و شیمی‏درمانی می‏باشد. با وجود درمان‏هایی که در طب رایج برای خشکی دهان وجود دارد ولی تاکنون درمان کاملاً موثری که قابل توصیه عمومی به بیماران باشد معرفی نشده است. در این راستا می‏توان از توان بالقوه مکاتب طب مکمل، برای شناخت بیش‏تر این بیماری استفاده کرد و برخی راه‏های درمانی یا کنترلی را پیشنهاد نمود.
مواد و روشها: در این مطالعه کتاب‏های معتبر طب سنّتی ایران و نرم افزار "کتابخانه جامع طب سنتی و اسلامی نور" و پایگاههای اطلاعاتیpubmed و Web of science و Scopus بررسی شد.
یافتهها: این مطالعه نشان می‏دهد که طیف وسیعی از بیماری‏ها از جمله بیماری‏های دماغی، تنفسی، قلبی، گوارشی، انواع تب‏ها و مسمومیت‏ها وجود دارند که خشکی دهان یکی از علائم آنها است. با این دیدگاه، خشکی دهان صرفاً یک علامت موضعی ناشی از اختلال عملکرد غدد بزاقی نیست و می‏تواند نشانه وجود اختلال در سایر اعضا و ارگان‏های بدن باشد.
استنتاج: با توجه به دیدگاه متفاوت طب سنتی ایران به مقوله سلامت و بیماری، جستجو در منابع آن برای پیدا کردن راهکارهای متفاوت با طب رایج در برخورد با خشکی دهان و درمان آن می‏تواند راهگشا باشد؛ و اصول درمانی طب سنتی ایران در کنار روش‏های درمانی طب نوین، می‏توانند به عنوان درمان مکمل استفاده شوند.

متن کامل [PDF 311 kb]   (2248 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: طب سنتی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb