دوره 26، شماره 144 - ( دی 1395 )                   جلد 26 شماره 144 صفحات 18-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Beiranvand M, Alizadeh S, Haji Hashemi S, Hasan Pour A. Effect of Topical Phenytoin on Prevention of Seroma Formation in Inguinal Lymphadenectomy. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 26 (144) :12-18
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9236-fa.html
بیرانوند مانیا، علیزاده شعبانعلی، حاجی هاشمی سعید، حسن پور اکبر. تاثیر فنی توئین موضعی در پیشگیری از تشکیل سروما در لنفادنکتومی اینگوینال رت. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (144) :12-18

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9236-fa.html


چکیده:   (13484 مشاهده)

سابقه و هدف: تشکیل سروما یکی از عوارض شایع پس از لنفادنکتومی اینگوینال است. فنی‌توئین که دارویی ضد تشنج به شمار می‌رود، دارای اثرات ضد میکروبی نیز می‌باشد که می‌تواند ترمیم زخم را تسریع کرده و درد را کاهش دهد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی نقش داروی فنی توئین در پیشگیری از تشکیل سروما در لنفادنکتومی اینگوینال انجام شده در رت می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، 30 سر رت نژاد ویستار به دو گروه مساوی تقسیم شدند. پس از لنفادنکتومی اینگوینال در گروه مداخله، کرم استریل فنی توئین 1 درصد به همراه نرمال سالین 9/0 درصد و در گروه شاهد تنها از نرمال سالین استفاده گردید. ده روز پس از جراحی، میزان بروز و حجم سروما مشخص گردیده و نمونه بافت برای بررسی‌های هیستوپاتولوژیک ارسال گردید. برای تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 20 و آزمون‌های مجذور کای و آزمون تی مستقل استفاده گردید.

یافته‌ها: نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که میزان ادم (050/0p=) و احتقان (001/0p=) به طور قابل توجهی در گروه فنی‌توئین کم‌تر بود و میزان فیبروز نیز در این گروه به طور معنی‌داری بیش‌تر از گروه شاهد بود (017/0p=). میانگین حجم سرومای آسپیره شده در گروه فنی توئین و گروه شاهد به ترتیب 24/0±73/0 و 27/0±31/1 میلی لیتر بود (014/0p=).

استنتاج: فنی‌توئین دارویی است که می‌تواند میزان ادم و احتقان را در محل زخم کاهش داده و نیز با افزایش فیبروز موجب ترمیم زودتر آن گردد. استفاده موضعی از فنی توئین موجب دسترسی مستقیم دارو به محل هدف و جلوگیری از خطر ایجاد عوارض جانبی سیستمیک می‌گردد.

واژه‌های کلیدی: لنفادنکتومی، فنی توئین، رت
متن کامل [PDF 408 kb]   (3306 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb