دوره 9، شماره 22 و 23 - ( بهار , تابستان 1378 )                   جلد 9 شماره 22 و 23 صفحات 60-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

sharif M. Immunological host (buman) responses to Ascaris lumbricoides antigens. J Mazandaran Univ Med Sci 1999; 9 (22 and 23) :54-60
شریف مهدی. بررسی پاسخهای ایمونولوژی سیستم دفاعی میزبان (انسان) علیه پادگنهای Ascaris lumbricoides. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1378; 9 (22 و 23) :54-60

سابقه و هدف : در این تحقیق تلاش گردید تا جنبه های مختلف تأثیر پادگنهای Ascaris lumbricoides بر بدن انسان و واکنش میزبان در مقابل مراحل مختلف آلودگی از طریق تعیین میزان ائوزینوفیلی؛ تشخیص وجود پادتن و تعیین میزان آن و نیز الکتروفورز گلوبولینهای سرم مورد مطالعه قرار گیرد.
مواد و روش ها : این مطالعه بر روی 120 فرد آلوده به انگل Ascaris lumbricoides از ساکنین روستای خیرآباد اصفهان با میانگین 5 ± 2 با استفاده از روش ایمونوفلوئورسانس غیر مستقیم و لارو مرحله دوم به عنوان پادگن و نیز الکتروفورز گلوبولینهای سرم و گسترش خون انجام شد. جهت آنالیز آماری نتایج از آزمون t-test استفاده گردید.
نتایج : در این مطالعه؛ بیشترین میزان ائوزینوفیلی (76%) در 4 بیمار و کمترین میزان آن (1%) در 6 یمار مشاهده گردید. بیشترین تعداد افراد مبتلا، ائوزینوفیلی بین 16-1 درصد را نشان دادند. از بین 120 فرد آلوده؛ 85 نفر (70%) دارای پادتن با رقتهای (20:1 تا 320:1) بوده و 35 نفر فاقد آن بودند. با الکتروفورز؛ نمونه های سرم افرادی که با روش ایمونوفلوئورسانس دارای عیار پادتن بودند افزایش قابل ملاحظه گلوبولین گاما را نسبت به سرمهای فاقد عیار پادتن نشان دادند (P<0.0001). میزان گلوبولینهای آلفا-1 و آلفا-2 و بتا در هر گروه مثبت و منفی متغیر بوده و اختلاف قابل بررسی نداشت.
استنتاج : نتایج نشان می دهد که افزایش سطح ائوزینوفیل و نیز تولید پادتن موقتی بوده و روش ایمونوفلورسانس نباید اساس تشخیص آلودگی با A.lumbricoides قرار گیرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |