دوره 26، شماره 144 - ( دی 1395 )                   جلد 26 شماره 144 صفحات 38-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abdollahi F, Geran Ouremi T, Barzegar A, Yazdani Charati J. Knowledge of Girls on Reproductive Health and their Desire for Communication with Mothers about this. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 26 (144) :28-38
عبداللهی فاطمه، گران اوریمی ترانه، برزگر اکرم، یزدانی چراتی جمشید. بررسی میزان آگاهی نوجوانان دختر از بهداشت باروری و تمایل به ارتباط با مادران در این خصوص. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (144) :28-38

سابقه و هدف: داشتن ارتباط نوجوانان با مادران خود یک راه حل جهت کاهش رفتارهای پرخطر می‌باشد. هدف از این مطالعه، بررسی تمایل، میزان و چگونگی ارتباط بین دختران نوجوان با مادران خود در خصوص بهداشت باروری می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در یک مطالعه توصیفی، 655 دانش آموز دختر دبیرستان‌های استان مازندران به روش خوشه ای تصادفی مورد پرسشگری واقع شدند (95-1394). آگاهی نوجوانان از بهداشت باروری، میزان و چگونگی ارتباط و مشکلات ارتباطی آنان با مادران در این با پرسشنامه‌های استاندار تطبیق یافته مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: میانگین آگاهی دختران از بهداشت باروری 45/1 ± 76/5 از حداکثر نمره 10 بود. میانگین نمره کسب شده در خصوص تمایل دختران به گفتگو با مادران، میزان ارتباط و مشکلات ارتباطی آنان در خصوص بهداشت باروری به ترتیب 17/4 ±58/7، 10/6± 12/34 و 31/4 ± 83/31 بود. هم‌چنین 5/15 درصد و 7/83 درصد از دختران در خصوص روابط جنسی و مسایل مربوط به بلوغ با مادران خود گفتگو می‌کردند. حداکثر میزان گفتگو 10-5 دقیقه (3/33 درصد) در شش ماه گذشته (4/35 درصد) بود و حدود یک سوم دانش آموزان از گفتگو کاملاً راضی (5/34 درصد) و صحبت کردن با مادر خود در مورد این مسایل را نسبتاً آسان می‌دانستند (3/31 درصد).

استنتاج: میزان آگاهی دختران و ارتباط آنان با مادران خود در مورد بهداشت باروری ضعیف بود. تقویت ارتباط مناسب بین مادر و دختر نوجوان و رفع موانع ارتباطی آنان باید مورد توجه قرار گیرد. ضروری است با اجرای برنامه‌های بهداشت باروری، دختران و مادران را به اهمیت داشتن ارتباط در این خصوص حساس نمود.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |