دوره ۲۶، شماره ۱۴۴ - ( دی ۱۳۹۵ )                   جلد ۲۶ شماره ۱۴۴ صفحات ۳۴۰-۳۳۶ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zafarian R, Abedi G, Mahmoudi G. Level of Development with Approach to Health Equity in Mazandaran Province . J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 26 (144) :336-340
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9275-fa.html
زعفریان راحله، عابدی قاسم، محمودی قهرمان. سنجش سطح توسعه یافتگی شهرهای منتخب استان مازندران با رویکرد عدالت در سلامت. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. ۱۳۹۵; ۲۶ (۱۴۴) :۳۳۶-۳۴۰

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-۱-۹۲۷۵-fa.html


چکیده:   (۵۸۷۶ مشاهده)

سابقه و هدف: شاخص‌های مختلفی برای تعیین سطح توسعه یافتگی یک کشور یا منطقه وجود دارد. در این میان، شاخص‌های عدالت در سلامت از مهم‌ترین شاخص‌های هر کشوری به شمار می‌آیند. لذا هدف از انجام این مطالعه، سنجش سطح توسعه یافتگی شهرستان‌های منتخب استان مازندران با رویکرد عدالت در سلامت در سال 93 بود.

مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی بود که جامعه آماری را شهرستان های منتخب استان (بابلسر، ساری، تنکابن، آمل، نوشهر) تشکیل دادند. به منظور گردآوری شاخص های عدالت در سلامت از بانک داده‌های سازمان مدیریت و برنامه ریزی و شبکه‌های بهداشت و درمان شهرستان های مذکور استفاده گردید. در این مطالعه از تکنیک تاکسونومی جهت رتبه بندی شهرستانها استفاده شده است.

یافته‌ها: درجه توسعه یافتگی در شاخص‌های مرگ و میر و تولد در شهرستان نوشهر (57/0) و در شهرستان ساری (86/0) ، شاخص‌های بیماری‌ها و حوادث در شهرستان آمل (50/0) و در شهرستان تنکابن(88/0)، شاخص‌های سلامت محیط و کار در شهرستان ساری (69/0) و در شهرستان بابلسر(89/0)، شاخص‌های سلامت خانواده و آموزش در شهرستان ساری (26/0) در شهرستان آمل(82/0) و در نهایت شاخص‌های رفاه اجتماعی از (82/0) در شهرستان ساری تا (96/0) در شهرستان تنکابن متغیر بوده است.

استنتاج: با توجه به نتایج از 5 شهرستان مورد بررسی، هیچ کدام از شهرستان‌های منتخب به لحاظ شاخص‌های مرگ و میر و تولد، سلامت محیط وکار و رفاه اجتماعی و بهزیستی در سطح نسبتاً مطلوبی قرار ندارد.لذا اهتمام ویژه جهت تامین و جبران خدمات و امکانات اجتناب ناپذیر است.

متن کامل [PDF 498 kb]   (۱۹۹۷ دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb