دوره 26، شماره 144 - ( دی 1395 )                   جلد 26 شماره 144 صفحات 388-382 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mobini M, Niksolat F, Ghasemian R, Sharifpour A, Valipour S. De novo Tuberculosis during Anti-tumor Necrosis Factor-alpha Therapy in a Rheumatoid Arthritis Patient with Negative Initial Screening. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 26 (144) :382-388
مبینی مریم، نیک صولت فاطمه، قاسمیان رویا، شریف پور علی، ولیپور سارا. عفونت اولیه سل در بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید تحت درمان با اینفلکسیماب و با تست های غربالگری اولیه منفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (144) :382-388

عفونت سل یک نگرانی عمده در بیماران مبتلا به روماتیسم و تحت درمان با داروهای سرکوب کننده ایمنی می‌باشد. بیمار خانم 67 ساله مبتلا به آرتریت روماتوئید سروپوزیتیو بود که در بررسی‌های غربالگری اولیه برای سل منفی بود و از 22 ماه قبل تحت درمان با اینفلکسیماب قرار گرفته بود. بیمار در طی دریافت داروهای سرکوب‌کننده ایمنی، دچار علایم سرشتی و تنفسی و تشدید علایم مفصلی گردید. با توجه به یافته‌های بالینی و بررسی‌های پاراکلینیک شامل تصویر برداری، بررسی مایع پلورال و اندازه‌گیری  interferon γ release assay (IGRA) تشخیص سل گذاشته شد و درمان ضد سل برای بیمار شروع شد و دوز استروئید بیمار افزایش یافت. علایم سرشتی، تنفسی و مفصلی بیمار بهبود قابل توجهی پیدا کرد. علاوه بر غربالگری اولیه، در نظر داشتن بیماری سل در بیماران تحت درمان با داروهای بیولوژیک در هر زمانی از درمان باید مورد توجه و پایش قرار گیرد.

نوع مطالعه: گزارش مورد |