دوره 27، شماره 150 - ( تیر 1396 )                   جلد 27 شماره 150 صفحات 45-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

Golshani S, Dabirian M, Bagheri B, Nabati M, Moshtaghian S, Darvishi Khezri H. Comparing the Indices of Left Ventricular Systolic and Diastolic Function between Isometric and Isotonic Healthy Athletes and Non-Athlete Healthy Individuals. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (150) :35-45
گلشنی صمد، دبیریان مژده، باقری بابک، نباتی مریم، مشتاقیان شوکت، درویشی خضری هادی. مقایسه اندکس‌های عملکرد سیستولیک و دیاستولیک بطن چپ بین ورزشکاران سالم ایزومتریک و ایزوتونیک و افراد سالم غیر ورزشکار. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (150) :35-45

سابقه و هدف: در افراد ورزشکار، تسریع پر شدگی دیاستولیک بیش تر از افراد سالم می باشد و تغییرات مورفولوژیک و عملکردی قلب ورزشکاران مورد بحث است. این مطالعه با هدف مقایسه اندکسهای عملکرد سیستولیک و دیاستولیک بطن چپ بین ورزشکاران سالم ایزومتریک و ایزوتونیک و افراد سالم غیر ورزشکار انجام شد.

مواد و روشها: مطالعه حاضر به صورت مورد و شاهدی انجام شد. ورزشکاران سالم ایزومتریک (25=n) و ورزشکاران سالم ایزوتونیک (25=n) به عنوان مورد و افراد سالم غیر ورزشکار (25=n) تحت اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک و داپلر بافتی قرار گرفتند. سپس شاخصهای عملکردی و ساختاری قلبی در افراد، ثبت و بین گروهها بررسی شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 16.0 انجام شد. P-value کمتر از 05/0 به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.

یافتهها: میانگین ضخامت دیوار خلفی بطن چپ در زمان دیاستول (PWd)، قطر سپتوم بین بطنی در زمان دیاستول (IVSd) و توده بطن چپ (LV mass)، در ورزشکاران ایزومتریک به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (05/0p<). میانگین اندازه بطن راست در گروه ایزوتونیک بیش ترین (cm 51/0±3) و در گروه کنترل کم ترین بود
 (cm 27/0±6/2)که این اختلاف بین گروههای ایزوتونیک و کنترل (001/0p=) و بین گروههای ایزومتریک و کنترل معنی دار بود (02/0p=). تفاوت میانگین ولوسیتی موج E بین ورزشکاران ایزومتریک و ایزوتونیک معنیدار بود  (به ترتیب، cm/s 13/0±89/0 و 1/0±81/0؛ 03/0p=).

استنتاج: انجام ورزشهای ایزوتونیک تغییرات کم تری بر روی پارامترهای سیستولیک و دیاستولیک قلبی در مقایسه با ورزشهای ایزومتریک ایجاد می کنند. تنها اختلاف بین اثرات قلبی ورزش ایزوتونیک با ایزومتریک، بر روی ولوسیتی موج E مشاهده شد. در ورزشهای ایزومتریک و ایزوتونیک علی رغم هایپرتروفی بطن چپ و افزایش ضخامت دیواره بطنها، هیچ گونه اختلال در وضعیت عملکرد سیستولیک و دیاستولیک قلبی یافت نشد.

متن کامل [PDF 1098 kb]   (1949 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: قلب و عروق