دوره 27، شماره 152 - ( شهریور 1396 )                   جلد 27 شماره 152 صفحات 152-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shokrzadeh M, enayati A, mokarami H, ziar A. Assessment of Diazinon and Malation Residues in Cucumber Produced in Mazandaran, Iran . J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (152) :143-152
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9315-fa.html
شکرزاده محمد، عنایتی احمد علی، مکرمی حسن، زبار علی. بررسی میزان باقی مانده سموم دیازینون و مالاتیون در خیار تولیدی استان مازندران در سال 1394. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (152) :143-152

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9315-fa.html


چکیده:   (8891 مشاهده)

سابقه و هدف: آفتکشها بهدلیل سمیت مزمن میتوانند در بدن تجمع پیدا کنند. تجمع سموم در بدن با تماس مستقیم از طریق در معرض سموم قرار گرفتن یا غیر مستقیم از طریق غذا ، تنفس یا جذب از راه پوست اتفاق میافتد. هدف این مطالعه بررسی میزان باقیمانده سم دیازینون و مالاتیون در محصولات خیار تولیدی و مصرفی شهرستانهای استان مازندران بوده است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی سموم مالاتیون و دیازینون از نمونههای خیار جمعآوری شده از شهرستانهای مختلف استان مازندران در سال 1394 توسط حلال آلی ان-هگزان استخراج گردید و توسط دستگاه روتاری حلال خارج شد. سپس سطوح دیازینون و مالاتیون با استفاده از گازکروماتوگرافی که با دتکتور جرم سنجی (MS) تجهیز شده بود ارزیابی گردید. در این مطالعه حساسیت بر اساس ppb (قسمت در میلیارد ) بود.
یافتهها: تمام نتایج بهدست آمده از دیازینون مناطق مختلف در محدوده مجاز بودند. ولی نتایج بهدست آمده از مالاتیون بعضی مناطق در محدوده مجاز نبودند. بالاترین میزان سم مالاتیون مربوط به بابل و پایینترین میزان خوانده شده آن مربوط به آمل، بالاترین میزان سم دیازینون مربوط به بابل و پایینترین میزان خوانده شده آن مربوط به کیاکلا بود.
استنتاج: نتایج به‌دست آمده بیان‌گر آن است که نمونه‌‌های خیار انتخاب شده دارای باقی‌مانده سم دیازینون در محدوده مجاز ( ppm 50) می باشد ولی میزان مالاتیون در محدوده مجاز (0.2ppm( 200ppb)) در بعضی از شهرستان‌ها نمی‌باشدکه در برخی موارد می‌تواند مسمومیت‌هایی را برای انسان ایجاد ‌کند.

متن کامل [PDF 414 kb]   (3920 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: سم شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb