دوره ۹، شماره ۲۴ - ( پاییز ۱۳۷۸ )                   جلد ۹ شماره ۲۴ صفحات ۴۳-۳۹ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bazrafshan H, Mohammadian S, Azizi F, Mehrabi Y. Delayed Puberty in Patients With Thalassemia Major. J Mazandaran Univ Med Sci 1999; 9 (24) :39-43
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-934-fa.html
بذرافشان حمیدرضا، محمدیان سکینه، عزیزی فریدون، محرابی یداله. بررسی بلوغ جنسی در بیماران تالاسمی ماژور. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. ۱۳۷۸; ۹ (۲۴) :۳۹-۴۳

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-۱-۹۳۴-fa.html


چکیده:   (۳۳۵۰۹ مشاهده)
سابقه و هدف : تالاسمی ماژور شایع ترین کم خونی وراثتی می باشد. در این بیماران به دلیل تزریق منظم خون، مقادیر زیادی آهن وارد بدن بیمار می شود. اختلالات اندوکرین بدلیل جایگزینی آهن در سیستم غدد درون ریز در این بیماران شایع می باشد که از بالاترین موارد آن می توان به هیپوگنادیسم اشاره نمود. در این پژوهش تأخیر بلوغ جنسی در بیماران تالاسمی گرگان و ارتباط آن با میزان فریتین سرم، مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها : این مطالعه به روش مورد شاهدی بر روی 110 بیمار تالاسمی ماژور در محدوده سنی 18-8 سال که جهت دریافت خون به بیمارستان کودکان طالقانی گرگان مراجعه می کردند، و 62 فرد شاهد (31 دختر، 31 پسر) در همان گروه سنی با الکتروفورز هموگلوبین طبیعی انجام پذیرفت. بیماران تالاسمی به دو گروه دارای فریتین کمتر از 1500 میلی گرم در دسی لیتر (31 دختر، 18 پسر) و بالاتر از این میزان (27دختر، 24 پسر) تقسیم شدند. در تمامی گروهها مراحل بلوغ جنسی بر مبنای جدول مارشال- تانر در مقیاس5-1 ارزیابی گردید.جهت بررسی بهترگروههای1و2 به سه زیرگروه 11-8،14-12،18-14سال تقسیم شدند.
نتایج : در مورد بلوغ دختران 11-8 سال بین دو گروه مورد مطالعه و گروه شاهد اختلاف معنی داری مشاهده نشد. در زیرگروه دختران 14-12 ساله بین بیماران گروه اول و دوم اختلاف معنی دار (P<0.01) در بلوغ مشاهده شد.در گروه 18-14 سال هیچیک از دختران بیمار به مرحله بلوغ کامل نرسیده بودند درحالی که تمامی نمونه های شاهد بالغ بودند. در مورد پسران ظهور بلوغ نسبت به شاهد کاهش داشت و در هیچ مورد علائم بلوغ کامل یافت نشد، که این تأخیر در گروه دوم بارزتر بود.
استنتاج : این بررسی نشان می دهد که در بیماران مبتلا به تالاسمی، در صورت عدم کنترل افزایش فریتین، بروز بلوغ جنسی در هر دو گروه دختران و پسران، با تأخیر همراه است.
متن کامل [PDF 153 kb]   (۵۶۲۶ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb