دوره 27، شماره 152 - ( شهریور 1396 )                   جلد 27 شماره 152 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soleimani N, Farhangi B, Hosseini M. Effect of Deacetyl chitin on VEGF Gene Expression in Metastatic Breast Cancer Model . J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (152) :1-11
سلیمانی ندا، فرهنگی بهارک، حسینی مسعود. ارزیابی اثر نانوذرات داستیل کیتین بر میزان بیان ژن VEGF در مدل متاستاتیک سرطان سینه . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (152) :1-11

سابقه و هدف: سرطان سینه از علل عمده مرگ و میر زنان در سراسر جهان میباشد. درمانهای دارویی متعارف با استفاده از داروهای سیتوتوکسیک دارای سطح بالایی از عوارض جانبی برای بیمار است. امروزه محققین بهدنبال درمان جایگزین با اثرات جانبی کم و حداکثر بهرهوری میباشند. داستیل کیتین پلیمرکربوهیدراتی است که بهعنوان یک ترکیب زیست تخریبپذیر و زیست سازگار مطرح میباشد. هدف از این مطالعه، بررسی ارزیابی اثر نانوذرات داستیل کیتین بر میزان بیان ژن VEGF در مدل متاستاتیک سرطان سینه میباشد.
مواد و روشها: نانوذرات داستیل کیتین سنتز شد. سایز و بار و مورفولوژی آن تعیین گردید. مدل موشهای توموری سرطان سینه با داستیل کیتین تیمار شدند. بیان ژن VEGF با روش real time PCR مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: اندازه داستیل کیتین به‌طور میانگین 210 نانومتر تعیین شد. آنالیز آماری با (P<0.05) نشان داد که داستیل کیتین موجب کاهش بیان ژن VEGF در مقایسه با گروه کنترل می‌شود.
استنتاج: داستیل کیتین بر بیان ژنهای متاستاتیک در مدل موشهای توموری سرطان سینه در مطالعات حیوانی اثر کاهشی دارد. این ترکیب ممکن است بهعنوان یک ابزار جدید برای راهکارهای درمانی برای درمان سرطان در آینده مطرح باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: هماتولوژی و آنکولوژی