دوره 9، شماره 25 - ( زمستان 1378 )                   جلد 9 شماره 25 صفحات 53-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

Âbdollahi F, F. Saberi L. Effect of Infection of Oxytocin and Normal Saline in Umbilical cord vein on the duration of the third stage of Labor . J Mazandaran Univ Med Sci 2000; 9 (25) :49-53
عبدالهی فاطمه، فانی صابری لاله. تأثیر تزریق اکسی توسین و نرمال سالین داخل ورید بند ناف بر طول مرحله سوم زایمان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1378; 9 (25) :49-53

سابقه و هدف : با توجه به اینکه خونریزیهای ناشی از طولانی شدن مرحله سوم زایمان شایع ترین علت مرگ و میر زنان در کشورهای در حال توسعه می باشد ، این مطالعه به منظور بررسی و مقایسه تأثیر تزریق اکسی توسین و نرمال سالین داخل ورید بند ناف بر کوتاه شدن طول مرحله سوم زایمان در زنان مراجعه کننده به زایشگاه بیمارستان امام خمینی ساری در سال 1375 انجام گرفته است.
مواد و روش ها : تحقیق به روش تجربی بر روی300 مورد زایمان واژینال طبیعی یک قلوانجام پذیرفت. نمونه ها به طور تصادفی در سه گروه اکسی توسین (100نفر) ، نرمال سالین ( 100 نفر) و شاهد (100نفر) قرار گرفتند. در گروه اکسی توسین ، 30 واحد اکسی توسین محلول در 27 میلی لیتر نرمال سالین و در گروه نرمال سالین 30 میلی لیتر نرمال سالین ، پس از زایمان جنین ، داخل ورید بند ناف تزریق شد و در گروه شاهد هیچ مداخله ای انجام نگرفت. جهت تفسیر یافته ها از آزمون آماری آنالیز واریانس ، کای دو و فیشر و آزمون تی (t) استفاده گردید.
نتایج : نتایج پژوهش حاکی از آن بود که میانگین طول مرحله سوم زایمان در گروه اکسی توسین (96/0±81/1) ، نرمال سالین ( 2/1 ±‌64/2 ) از گروه شاهد ( 3/2 ± 8/6 ) کوتاهتر و نیز در گروه اکسی توسین از گروه نرمال سالین کوتاهتر بوده ، با هم اختلاف معنی دار داشته اند (05/0p< ).
استنتاج : تزریق اکسی توسین و نرمال سالین هر دو داخل ورید بند ناف یک راه ساده ، ارزان و مؤثر جهت اداره مرحله سوم زایمان می باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |