سابقه و هدف: نانوتکنولوژی، تاثیرات گستردهای را در زمینههای مختلف زندگی بشر از جمله داروسازی و پزشکی در سالهای اخیر گذاشته است. با توجه به فراوانی و ارزان بودن برخی از پلیمرهای زیستی از جمله کایتوزان که زیست سازگار نیز میباشد، استفاده از آن در صنعت ساخت واکسن مقرون به صرفه میباشد. تریمتیل کایتوزان یکی از مشتقات استیل زدائی شده کایتوزان بوده که میتوان از آن جهت افزایش القای پاسخ ایمنی استفاده نمود. در این مطالعه از نانوذرات تری متیل کایتوزان حاوی پروتئین تتانوس جهت برانگیختن سیستم ایمنی استفاده گردیده است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، ساخت نانوذرات حاوی پروتئین حاوی توکسوئید کزاز با روش ژلاسیون یونی انجام شد. ویژگیهای ظاهری نانوذرات با میکروسکوپ الکترونی و اتمی بررسی شد. سپس به صورت زیرجلدی به موش سوری تزریق شدند. پس از فرایند خونگیری، میزان تحریک سیستم ایمنی با روش الایزای غیر مستقیم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش با آنالیز واریانس یک طرفه در سطح 05/0< p تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: خلوص پروتئین با SDS-PAGE مورد تایید قرار گرفت. پروتئینهای توکسوئید کزاز با بارگذاری بالای 80 درصد وارد نانوذرات شدند. نتایج الایزا نشان داد که سیستم ایمنی به صورت معنیداری در مقایسه با ترکیب پروتئین با فروند تحریک شده و میزان تیتر آنتی بادی افزایش یافت.
استنتاج: نانوذراتهای تری متیل کایتوزان حاوی پروتئین کزاز، میزان تحریک سیستم ایمنی را بالا برده و در مقایسه با ادجوانت فروند کارایی بیشتری دارند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |