دوره 20، شماره 1 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 1) 1389 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 49-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yousefi Z, Mohseni Bandpei A, dianati Tileki R, Mohamadpur R, Malaki A, Ghahramani E. Evaluation of the Combined GAC-SBR System Performance in the Removal of Yellow 3 and Disperse Yellow 3 Reactive Dyes from the Waste. J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 20 (1) :41-49
یوسفی ذبیح اله، محسنی بندپی انوشیروان، دیانتی تیلکی رمضانعلی، محمدپور رضاعلی، ملکی افشین، قهرمانی اسمعیل. بررسی عملکرد سیستم ترکیبی GAC-SBR در حذف رنگ راکتیو یلو3 و دیسپرس یلو3 از فاضلاب. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (1) :41-49

چکیده:   (19819 مشاهده)
سابقه و هدف: رنگ‌های شیمیایی که در صنایع نساجی به کار می‌رود؛ دارای خطرات بالقوه‌ای از جمله سرطا‌ن‌زایی و جهش‌زایی برای انسان می‌باشند. به علاوه نفوذ رنگ‌های متفاوت به آب‌های سطحی و زیرزمینی باعث رنگی‌شدن منابع آبی می‌شود، لذا هدف از این مطالعه بررسی راندمان حذف رنگ‌های راکتیو یلو3 و دیسپرس یلو3 توسط سیستم ترکیبی GÂÇ-SBR می‌باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه تجربی در مقیاس Bach صورت گرفت. از دو راکتور SBR برای انجام این مطالعه استفاده شد. فاضلاب مورد استفاده به صورت سنتتیک (1800ÇÔD= ) بود. پس از راه‌اندازی راکتورها رنگ‌های راکتیو یلو3 و دیسپرس یلو3 به سیستم تزریق شد و راندمان حذف آن در زمان واکنش‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. پس از تعیین کارایی سیستم SBR در حذف رنگ و ÇÔD به بررسی کارایی سیستم GÂÇ-SBR پرداخته شد.
یافته ها: در زمان واکنش 24 ساعت راندمان حذف سیستم‌های SBR و GÂÇ-SBR برای رنگ راکتیو یلو3 به ترتیب برابر با 58 و 72 درصد و برای رنگ دیسپرس یلو3 ، 85 و 91 درصد شد. همچنین در زمان واکنش 14 ساعت راندمان حذف ÇÔD در سیستم SBR و GÂÇ-SBR به ترتیب 98 و 5/98 درصد شد.
استنتاج: کارایی سیستم GÂÇ-SBR در حذف رنگ راکتیو یلو3 و دیسپرس یلو3 بیشتر از سیستم SBR بود. ولی دو سیستم جهت حذف ÇÔD تفاوت چندانی نداشتند. در کل با افزایش زمان واکنش کارایی سیستم‌ها افزایش می‌یافت و در یک زمان واکنش مشخص راندمان حذف حالت یکنواختی پیدا می‌کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |