سابقه و هدف: رتینیت پیگمنتوزا (RP) نوعی از دژنراسیون های شبکیه است که بر سیگنالهای چشم اثرگذار است. الکترورتینوگرام (ERG) سیگنالی است که در تشخیص و پایش این بیماری نقش مهمی دارد و اطلاعاتی دارد که تنها با آنالیز آن در حوزه زمان نمیتوان به آنها دست یافت. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر بیماری RP بر مؤلفههای زمانی، فرکانسی و زمان فرکانسی ERG با استفاده از روشهای پردازش تبدیل فوریه و موجک بوده است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی از 18 چشم بیمار مبتلا به RP و 20 چشم سالم سیگنال ERG با تحریک فلش زنون ثبت شد. پس از استخراج مولفههای زمان تأخیر و دامنه سیگنالها با نرم افزار متلب، تبدیل فوریه و موجک روی سیگنالها انجام و فرکانس مد و فرکانسهای اصلی تشکیلدهنده سیگنال و زمان وقوع آنها استخراج شد. سپس تفاوت بین میانگینهای کلیه مولفهها بررسی و آنالیز گردید.
یافتهها: نتایج حاکی از افزایش زمان تأخیر و کاهش دامنه سیگنال ERG، عدم تفاوت معنیدار میانگین فرکانس مد بین بیماران RP و افراد سالم و کاهش معنیدار فرکانسهای اصلی تشکیلدهنده سیگنال ERG و افزایش زمان وقوع آنها بود. همچنین با توجه به سیر پیشرفت بیماری در بیماران RP یک یا دو فرکانس از سه فرکانس اصلی حذف شده بودند.
استنتاج: بیماری RP می تواند سبب تغییراتی در مؤلفههای زمانی و زمان- فرکانسی ERG شود. با به کار بستن تبدیل موجک روی سیگنالهای ERG بیماران RP و تبدیل شاخصهای موجود در آنها به حوزه فرکانس میتوان به موقعیتی از شبکیه پیبرد که این بیماری تأثیر بیشتر بیشتری بر آن میگذارد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |