سابقه و هدف: طی سالیان اخیر، مصرف مکملهای پروتئینی تجاری و هورمونی دارای عوارض جسمی، جهت بهبود ظاهر بدنی مناسب، سلامتی ورزشکاران، به ویژه در رشته بدنسازی را به خطر انداخته، لذا امروزه توجه بیشتری به استفاده از عصارههای گیاهی جهت کاهش عوارض جسمی و بهبود فعالیتهای بدنی ورزشکاران میگردد، نظر به اهمیت این موضوع، هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر مخلوط پودر دانه شنبلیله، ریزوم زنجبیل و مان ترنجبین بر افزایش قدرت عضلانی (قدرت پا، سینه و جلو بازو و همچنین اندازه دور بازو) و ترکیب بدنی ورزشکاران شهر مشهد در سال 1394 بود.
مواد و روشها: جامعه آماری پژوهش حاضر را ورزشکاران مرد دارای حداقل یکسال فعالیت در باشگاههای پرورش اندام مشهد تشکیل دادند که به صورت تصادفی طبقهای تعداد 40 نفر انتخاب شدند. در این پژوهش نیمه تجربی افراد در دو گروه آزمایش و شاهد (هر گروه 20 نفر) تقسیم شده، و گروه آزمایش به مدت شش هفته برنامههای تمرینی در نظر گرفته شده به همراه مصرف روزانه 5 گرم از مکمل تهیه شده (غیر روزهای تمرین و یک ساعت قبل از روز تمرین) را اجرا نمود. بررسی آماری در این مطالعه برای مقایسه بین دو گروه مستقل و با توجه به نرمال نبودن دادهها از آزمون منویتنی و ویلکاکسون استفاده شد.
یافتهها: نتایج حاصل از آزمون ویلکاکسون نشان داد که مصرف توام مکمل دانه شنبلیله، ریزوم زنجبیل و مان ترنجبین همراه با شش هفته تمرین، منجر به افزایش فاکتورهای موثر بر ترکیب بدنی و قدرت عضلانی در گروه آزمایش شده است (05/0 p≤).
استنتاج: با توجه به نتایج این مطالعه، به نظر میرسد مکمل دانه شنبلیله، ریزوم زنجبیل و مان ترنجبین برای بهبود قدرت عضلانی و ترکیب بدنی ورزشکاران مفید باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |