دوره 26، شماره 145 - ( بهمن 1395 )                   جلد 26 شماره 145 صفحات 267-257 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kouhpayeh A, Moazzen M, Jahed Khaniki G R, Dobaradaran S, Shariatifar N, Ahmadloo M, et al . Extraction and Determination of Phthalate Esters (PAEs) in Doogh. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 26 (145) :257-267
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9481-fa.html
کوهپایه امین، موذن مجتبی، جاهد خانیکی غلامرضا، دوبرادردان سینا، شریعتی فر نبی، احمدلو مهسا، و همکاران. و همکاران.. استخراج و اندازه گیری استرهای فتالات (PAEs) در دوغ. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (145) :257-267

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9481-fa.html


چکیده:   (7290 مشاهده)

سابقه و هدف: امروزه با گسترش دانش بشری و پیشرفت در زمینه صنعت غذایی، پوشش‌های پلاستیکی از جمله PET (پلیمر پلی‌اتیلن ترفتالات) به دلیل ویژگی‌های منحصر به ‌فرد، به ‌طور گسترده جهت بسته‌بندی مواد غذایی مختلف نظیر آب و دوغ مورد استفاده قرار می‌گیرد. استرهای فتالات به منظور بهبود انعطاف ‌پذیری، کارایی و پایداری در این مواد کاربرد دارند. تماس طولانی مدت با مواد ذکر شده، در بروز انواع مختلف بیماری و سرطان در انسان نقش دارند. هدف از این مطالعه، بررسی حضور و میزان استرهای فتالات در انواع مختلف دوغ می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این پژوهش ابتدا نانو تیوب‌های کربنی چند جداره مغناطیسی با استفاده از اکسید آهن سنتز گردید و سپس نانو تیوب‌های مغناطیسی سنتز شده جهت جذب و استخراج استرهای فتالات از ماتریکس دوغ مورد استفاده قرار گرفت. پس از آماده‌سازی نمونه، غلظت هرکدام از استرفتالات‌ها از طریق دستگاه GC-MS اندازه‌گیری شد.

یافته‌ها: نتایج این پژوهش نشان داد که در تمامی نمونه‌ها، میزان استرفتالات‌ها پایین‌تر از محدوده استاندارد بود و بیش‌ترین غلظت نیز مربوط به DEHP بود. آنالیز آماری نیز نشان داد اختلاف معنی‌داری میان غلظت استرهای فتالات با توجه به برندهای مختلف و زمان های مختلف نگه داری دوغ وجود ندارد.

استنتاج: بر اساس یافتههای این پژوهش و با توجه به غلظت پایینتر هر کدام از استرفتالاتها نسبت به مقادیر استاندارد در انواع مختلف دوغ، میتوان نتیجه گرفت که خطری از این جهت مصرفکنندهها را تهدید نمیکند.

متن کامل [PDF 827 kb]   (2725 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb