سابقه و هدف: بررسی جامع مشاغل موجود در صنایع، ابزاری کاربردی و اثربخش برای شناسایی آثار منفی و مخرب مشاغل و صنایع بر محیط زیست میباشد. این مطالعه، خطرات زیست محیطی فرایند نورد گرم را به روش آنالیز خطر شغلی(JHA) شناسایی و سپس ارزیابی ریسک آن به روش ویلیام فاین انجام شده است.
مواد و روشها: پژوهش حاضر مطالعهای تحلیلی- مشاهدهای میباشد. شناسایی خطرات حاصل از فعالیتهای
انسانی و مشاغل موجود در سالن تولید مجتمع فولاد کویر، با توجه به رویکردهای مدنظر ایزو 14001 (نظیر: انتشار آلایندهها به هوا، تخلیه آلایندهها به آب، مصرف انرژی، انرژی آزاد شده به صورت گرما، اتلافها، محصولات جانبی و ...)، به روش ارزیابی مخاطرات شغلی (JHA) انجام شد و سپس ریسک های شناسایی شده به روش ویلیام فاین ارزیابی و اولویتبندی شدند.
یافتهها: 205 خطر زیست محیطی (در قالب 9 گروه) شناسایی شد که 81 خطر مربوط به پرسنل تولید، 44 خطر مربوط به پرسنل مکانیک و تعمیرات، 9 خطر مربوط به پرسنل بستر، 33 خطر مربوط به پرسنل خدمات و 38 خطر مربوط به پرسنل آبرسانی میباشد. بیشترین خطر مربوط به ایجاد و پراکندگی پسماند (73 مورد) و کمترین آن مربوط به خوردگی و استهلاک تجهیزات (1 مورد) میباشد.
استنتاج: پرسنل تولید، بالاترین نقش را در انتشار آلاینده های زیست محیطی داشتند که مهمترین علل آن، استرس و نگرانی از بابت ایجاد توقف تولید، کسر کارانه و عدم آگاهی و شناخت نسبت به مسائل زیست محیطی کارگران و سرپرستان بود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |