سابقه و هدف: انتروکوکوسها میتوانند سبب آلوده شدن فرآورده ای غذایی شوند. هدف از این پژوهش، جداسازی گونههای مختلف انتروکوکوس بر اساس روش Curve Analyzing Melting مبتنی بر Real time PCR در نمونههای مواد غذایی میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، 138 نمونه مختلف (گوشت مرغ، گوشت قرمز، شیر، پنیر) آلوده به گونههای مختلف انتروکوک از مجموع 510 نمونه مورد بررسی از سطح شهر جمعآوری شد. شناسایی گونههای مختلف انتروکوکوس با هدف قرار دادن سایتهای انحصاری در گونههای مختلف و طراحی پرایمرهای اختصاصی برای این نواحی بر اساس روشCurve Analizing Melting مبتنی بر Real time PCR صورت گرفت.
یافتهها: بر اساس آنالیز منحنیهای ذوب به روش Real Time PCR، 84 ایزوله (86/60 درصد) انتروکوکوس فکالیس، 48 ایزوله (78/34 درصد) انتروکوکوس فاسیوم، 1 ایزوله (7/0 درصد) انتروکوکوس گالیناروم، 4 ایزوله (8/2 درصد) انتروکوکوس آویوم و 1 ایزوله (7/0 درصد) به عنوان انتروکوکوس کاسلی فلاووس شناسایی شدند. بیشترین فراوانی ایزولههای انتروکوک به دست آمده مربوط به نمونههای گوشت مرغ با 29 نمونه (63/24 درصد) و گوشت قرمز با 21 نمونه (44/51 درصد) بود. همچنین با قرار دادن نتایج حاصل از تعیین توالی آزمون PCR به عنوان شاخص استاندارد، حساسیت و ویژگی روش فنوتیپی برای انتروکوکوس فکالیس به ترتیب 78/94 درصد و 74/90 درصد، برای انتروکوکوس فاسیوم 13/89 درصد و 77/97 درصد، برای انتروکوکوس گالیناروم 50 درصد و 52/98 درصد، برای انتروکوکوس آویوم 66/66 درصد و 52/98 درصد و برای انتروکوکوس کاسلی فلاووس 50 درصد و 56/98 درصد به دست آمد. ارتباط معنیداری بین نوع نمونه و پراکنش گونههای انتروکوکوس مشاهده شد (05/0p≤).
استنتاج: باتوجه به گستردگی و خطاپذیر بودن روشهای فنوتیپی در تعیین گونه انتروکوکوسها ، و حسایت و ویژگی پایین این روش، استفاده از یک روش حساس و سریع الزامی است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |