سابقه و هدف: انتخاب داروی ضدقارچی مناسب در درمان عفونت کاندیدایی دستگاه ادراری براساس فاکتور زمینهای میزبان، محل ابتلای دستگاه ادراری و فارماکنتیک/فارمادینامیک داروی مورد نظر متفاوت میباشد. هدف از این مطالعه بررسی پروتکلهای درمانی در عفونت کاندیدایی دستگاه ادراری میباشد.
مواد و روشها: مطالعه مروری حاضر با استفاده از بانکهای اطلاعاتی نظیر Google scholar، ISI Web of Medline، Scopous science، Science Direct، Magiran، SID، Irandoc، Iranmedex و با واژههای کلیدی Urinary tract infections، Candida species، diagnosis، treatment از مقالات مرتبط منتشر شده طی سالهای 1994 تا 2016 انجام گردید.
یافتهها: فلوکونازول به دلیل حلالیت بالا و توزیع گسترده بافتی به عنوان داروی انتخابی در درمان عفونت کاندیدایی دستگاه ادراری میباشد.اگر چه فلورسیتوزین فعالیت خوبی برای بیشتر نمونههای کاندیدا نشان می دهد و به صورت فعال از طریق ادرار دفع میگردد ولی سمیت بالای آن و سرعت ایجاد مقاومت در صورت تجویز دوز منفرد دارو، مصرف آن را محدود کرده است. آمفوتریسین ب برای بیشتر گونههای کاندیدا فعال است جز تعدادی از ایزولههای کاندیدا کروزهای که به این دارو مقاوم هستند. دیگر آزولها و اکینوکاندینها، کمترین فعالیت دفع دارو را در ادرار دارند و عموماً در درمان موثر نیستند ولی گاهی عفونت لوکالیزه کاندیدایی در کلیه به علت انتشار خونی با اکینوکاندینها درمان میگردد.
استنتاج: در این مطالعه تستهای تشخیصی و روشهای درمان عفونت کاندیدایی دستگاه ادراری بیان گردیده است. پروتکلهای نظارتی و استراتژیهای درمانی برای کنترل و جلوگیری عفونت کاندیدایی دستگاه ادراری در بیماران با فاکتور مستعدکننده ضروری به نظر میرسد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |