دوره 27، شماره 151 - ( مرداد 1396 )                   جلد 27 شماره 151 صفحات 154-140 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kamani H, Bazrafshan E, Ashrafi S D, Sancholi F. Efficiency of Sono-nano-catalytic Process of Tio2 Nano-particle in Removal of Erythromycin and Metronidazole from Aqueous Solution . J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (151) :140-154
کمانی حسین، بذرافشان ادریس، اشرفی سید داود، سنچولی فاطمه. بررسی کارایی فرآیند سونونانوکاتالیستی با استفاده از نانو ذرات دی‌اکسید تیتانیوم در حذف آنتی بیوتیک اریترومایسین و مترونیدازول از محیط های آبی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (151) :140-154

سابقه و هدف: آنتیبیوتیکها غیر قابل تجزیه بیولوژیکی میباشند و نمیتوانند بهطور موثر بوسیله تصفیه متداول فاضلاب حذف شوند. و به دلیل اثرات سوء مختلف به یکی از نگرانیهای مهم بشری تبدیل شدهاند که از آن جمله میتوان به اریترومایسین و مترونیدازول اشاره نمود. هدف از این مطالعه بررسی کارایی نانو ذره دیاکسیدتیتانیوم درحذف آنتیبیوتیک اریترومایسین و مترونیدازول بر اساس طراحی به روش سطح- پاسخ میباشد.
مواد و روشها: اثر متغیرهای مستقل از جمله pH محلول، دوز نانو ذرات، زمان تماس و غلظت اولیه اریترومایسین و مترونیدازول بر عملکرد پاسخ(راندمان حذف اریترومایسین و مترونیدازول) با روش سطح پاسخ بر مبنای طراحی باکس بنکن (Box- Behnken) مورد ارزیابی قرار گرفت. از آنالیز واریانس (ANOVA)،به عنوان روش آماری آنالیز پاسخها استفاده شد.تمامی آزمایشها در حضور فرکانس امواج صوتی 35 کیلو هرتز انجام گردید.
یافتهها: شرایط بهینه حذف براساس آنالیز واریانس و مدل مناسب به دست آمده برای متغیرهای pH، دوز نانو ذرات دیاکسیدتیتانیوم، زمان تماس و غلظت اولیه آنتیبیوتیک برای اریترومایسین و مترونیدازول به ترتیب در حدود 3،g/l4/0 min8/89 ،mg/l 50 و 3، g/l4/0،min5/85 ،mg/l 50 حاصل شد.تحت این شرایط راندمان حذف COD اریترومایسین 5/98درصد و مترونیدازول 4/99 درصد به دست آمد.
استنتاج: نتایج حاصل از آنالیز دادهها نشان داد که فرآیند سونوکاتالیستی در حضور نانو ذرات دیاکسیدتیتانیوم سبب تسریع میزان حذف COD اریترومایسین و مترونیدازول میشود.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست