سابقه و هدف: ترمیم نقائص استخوانی از چالشهای بزرگ جراحان ارتوپدی و فک و صورت میباشد. لذا هدف از این مطالعه بررسی هیستولوژی و هیستومورفومتری استخوان سازی القاء شده پس از کاشت ترکیب اکتاکلسیم فسفات-ژلاتین درمحل ضایعات ایجاد شده در آن هااستخوانهای تی بیا در موش صحرائی بوده است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی از 72 سر Rat از نژاد Sprague Dawley استفاده شد. حیوانات به گروههای آزمایشی (OCP،OCP/G) و کنترل(N=24) تقسیم گردیدند. ضایعه ای روی استخوانهای تی بیا ایجاد شد و محل ضایعه توسط mg6 OCP و OCP/ G پر شد. در گروه کنترل مادهای کاشت نشد. نمونهبرداری در روزهای 7، 14، 21 و 56 پس از کاشت انجام شد. پس از آمادهسازی بافتی، مقاطع 5 میکرونی تهیه شد و به وسیله H&E رنگآمیزی گردیدند. مقاطع بهدست آمده مطالعه گردید و درصد حجمی استخوان جدید ساخته شده با آزمون Dunnett T3 بررسی شد.
یافتهها: در گروههای آزمایشی، در روزهفتم ، القاء استخوانسازی در حاشیه ضایعه اتفاق افتاده است. در خلال دورههای زمانی بعدی ، ضمن استخوانسازی در قسمتهای عمقی ضایعه استخوان ساخته شده از نظر ساختاری از بلوغ بیشتری برخوردار گردیده بود. در گروه کنترل، استخوان جدید محدود به حاشیه ضایعه بود. حجم استخوان جدید در گروههای آزمایشی نسبت به گروه کنترل از افزایش معنیدار آماری برخوردار بود(001/0 < p) .
استنتاج: استفاده از این مواد میتواند در ترمیم نقائص استخوانی در آن هااستخوانهای دراز مفید واقع گردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |