دوره 27، شماره 147 - ( فروردین 1396 )                   جلد 27 شماره 147 صفحات 96-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadzade H, Khansarinejad B, Sadeghi A, Abtahi H. Cloning, Expression, and Purification of Recombinant Beta Subunit of Human TSH Protein and Evaluating its Antigenicity. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (147) :87-96
محمد زاده هادی، خوانساری نژاد بهزاد، صادقی عبدالرحیم، ابطحی حمید. کلونینگ، بیان و تخلیص پروتئین نوترکیب زیرواحد بتای هورمون TSH انسانی (TSHβ) و ارزیابی آنتیژنیسیته آن . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (147) :87-96

سابقه و هدف: اندازه گیری هورمون متحرک تیروئید (TSH) برای تشخیص و بررسی اختلالات تیروئیدی، بسیار مفید بوده و معمولا از آزمون های RIA و ELISA برای این منظور می شود. با توجه به اینکه زنجیره آلفا بین TSH و سه هورمون گلیکوپروتئینی LH, FSH و CG شباهت ساختمانی زیادی وجود دارد؛ بنابراین، در پژوهش حاضر سعی بر آن است که زیر واحد بتا TSH، تولید شده و از نظر آنتی ژنیسته مورد بررسی قرار می گیرد.

مواد و روش ها: در این پژوهش تجربی، ژن TSHβ​ انسانی به روش نوترکیب سنتز و مراحل کولینگ، بیان و تخلیص در باکتریE.coli) Escherichia coli​) انجام شد. سپس، آنتی ژنیسیته پروتئین آن با تکنیک وسترن بلات (Western Blot)​ علیه آنتی بادی های ضد TSH​ منو نوکلئان حیوانی مورد بررسی قرار گرفت.

یافتهها: ژن TSHβ، به درستی در میزبان باکتریایی، کلون و بیان گردید و پروتئین خالص شده با آنتی بادی اختصاصی در تکنیک وسترن بلات واکنش نشان داد.

استنتاج: پروتئین​ TSHβ​ نوترکیب، با وجود داشتن تفاوت هایی مانند ساختار و شکل فضایی با پروتئین طبیعی​ آنتی ژنیسیته قابل قبولی داشت. از سوی دیگر، به نظر می رسد این پروتئین به دلیل داشتن اپی توپ های​ TSH​ بیشتر،​ قابلیت​ جایگزینشدن جهت استفاده در کیت های تشخیصی و غیره را برای افزایش اختصاصی شدن این آزمایش ها دارد.​

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: غدد