دوره 27، شماره 152 - ( شهریور 1396 )                   جلد 27 شماره 152 صفحات 98-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

Noraei M, Nabati M, Soleimani A, Sanei A, Habibi V. Outcomes of Surgical Resection of Cardiac Myxoma: A Ten-Year Experience . J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (152) :88-98
نورایی محمود، نباتی مریم، سلیمانی آریا، صانعی علیرضا، حبیبی ولی الله. نتایج جراحی بیماران مبتلا به میکسوم قلبی: تجربه ده ساله. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (152) :88-98

سابقه و هدف: میکسوم قلب، شایعترین تومور خوشخیم قلبی میباشد. این بیماری میتواند بسیاری از بیماریهای قلبی یا سیستمیک را تقلید کند. در اینجا تجربه ده ساله مرکز قلب مازندران در مورد تظاهرات کلینیکی، عوارض حین و پس از جراحی، عود و مرگ و میر میکسومهای قلبی گزارش میشود.
مواد و روشها: این مطالعه مشاهدهای بر روی 34 بیمار با تشخیص قبل از جراحی میکسوم قلبی در یک دوره 10 ساله انجام شد (1395-1385). همه پروندههای پزشکی این بیماران بررسی شد و دادهها در مورد تظاهرات کلینیکی، تستهای تشخیصی، عوارض حین و پس از جراحی، عود و مرگ و میر ثبت شد. به علاوه، دادهها در مورد اندازه تومور، محل قرارگیری و اتصال و تشخیص هیستوپاتولوژیک، جمعآوری شد. بررسیهای اکوکاردیوگرافیک در انتهای پیگیری انجام شد.
یافتهها: بررسی هیستوپاتولوژیک، تشخیص میکسوم را در 30 بیمار تایید کرد که اغلب آنها در دهلیز چپ قرار داشتند و به دیواره بین دهلیزی متصل بودند. شایعترین یافته کلینیکی این بیماران، تنگی نفس بود که در 20 بیمار (8/58 درصد) گزارش شد. آمبولیزاسیون سیستمیک و سیستم اعصاب مرکزی به ترتیب در 9/5 درصد و 6/17 درصد دیده شد که ارتباطی با اندازه میکسوم نداشته است. دو بیمار در زمان بستری فوت شدند. هم چنین دو بیمار دیگر در خلال دوران پیگیری بهدلیل بیماریهای دیگر فوت شدند. یک بیمار دچار عود شد.
استنتاج: این بررسی، موارد کمی از عود میکسوم را نشان داد. بنابراین، پیگیری طولانی مدت با اکوکاردیوگرافی توصیه میشود.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: جراحي قلب و عروق