سابقه و هدف:در سالهای اخیر نگرانیها درباره حضور غلظتهای بالای آنتیبیوتیکها در محیطزیست افزایش یافته است. تتراسایکلین یکی از آنتیبیوتیکهای پرمصرف است که بهوفور در زمینه درمان انسان، کشاورزی و دامپزشکی استفاده میشود. ازاینرو، در مطالعه حاضر کارایی فرآیند اکسیداسیون پیشرفته فنتون در حذف تتراسایکلین از فاضلاب سنتتیک بررسی شد.
مواد و روشها:در این مطالعهتأثیرمتغیرهای غلظت اولیه (mg/L ۸0-۴۰)، زمان واکنش (۳۰-۵ دقیقه) و نسبتهای مولی [H2O2]/[Fe+2] (۱۵-۵) بر روی بازده فرآیند فنتون بررسی شد. غلظت تتراسایکلین با استفاده از دستگاه HPLC و قابلیت تجزیهپذیری زیستی با انجام آزمایش COD تعیین گردید. دادهها با کمک نرمافزارR و بر مبنای مدل طرح مرکب مرکزی (CCD) تجزیه و تحلیل شدند..
یافتهها:طبق نتایج بهدستآمده، شرایط بهینه فرآیند فنتون برای حذف تتراسایکلین شامل: غلظت اولیه mg/L 57، نسبت مولی [H2O2]/[Fe+2] برابر با 27/11 و زمان تماس30 دقیقه بود که موجب دستیابی به حذف 15/90 درصد از تتراسایکلین و6/74 درصد از COD در شرایط بهینه شد.
استنتاج:فنتون یک فرآیند مؤثر در حذف تتراسایکلین از محیطهای آبی است. همچنین، یک فرآیند ایمن با راهبری آسان میباشد که مواد مصرفی آن نیز هزینه کمی دارد
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |