سابقه و هدف: سرطان از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان است. لوسمی حاد پرومیلوسیتی
(Acute Promyelocytic Leukemia: APL)، شایعترین لوسی حاد و سرطان خون غالب در میان بزرگسالان است که با تکثیر غیرقابلکنترل و عدم تمایز پیشسازهای نابالغ میلوئید (پرومیلوسیت) و تجمع این سلولها در مغز استخوان مشخص میشود. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر عصاره علف هرز تلخه (.Acroptilon repens L) در روند رشد رده سلولهای لوسمی حاد پرومیلوسیت (HL-60) است.
مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع تجربی است. HL-60، کروی و دارای یک هسته درشت و مشخص و بهصورت سوسپانسیون است. سلولها در محیط RPMI1640 با مکمل 10 درصد آلبومین گاوی (Fetal Bovine Serum: FBS) و 1 درصد آنتیبیوتیک استرپتومایسین و پنیسیلین، در انکوباتور با دمای 37 درجه سانتیگراد و CO2 5 درصد نگهداری شدند. اثر سایتوتوکسیک عصاره آبی تلخه بر روی رده سلولیHL-60 با روش رنگسنجی با استفاده از روش MTT یا
Micro Culture Tetrazolium Testبررسی گردید. برای تعیین دوزهای کشنده، رقتهای گوناگونی از عصاره آبی گیاه تلخه در پلیت 96 خانه که در هر خانه تعداد 4×20 سلول وجود داشت، قرار داده شد. سپس در داخل انکوباتور تحت شرایط رشد سلولی انکوبه شدند و پس از 24، 48 و 72 ساعت با روش MTT درصد حیات سلولها مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: بررسیها نشان داد که این عصاره در غلظتهای 1، 2، 4، 6 و mg/ml 8، اثر کشندگی دارد.
استنتاج: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، عصاره علف هرز تلخه میتواند در روند مهار رشد رده سلولهای لوسمی حاد پرومیلوسیت (HL-60) مؤثر باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |